Tvättstugan och grannar..

Både tvättstugan och grannarna är på både gott och ont.. Nu måste jag få gnälla/dela med mig av fördelar och nackdelar med att bo i bostadsrätt.

En gemensam tvättstuga. Grannar som inte städar efter sig och lämnar det åt nästa person, trots lappen på dörren om HUR det ska städas efter varje tvättpass. Okej, spola av golvet varje gång kanske är lite mycket. Men hur svårt ska det egentligen vara att torka bort sitt ludd ur tvättmaskinerna? Och att torka PÅ maskinerna när man spillt sköljmedel. Och de utdragbara facket på maskinerna ska vi inte tala om.. Och är det bara JAG som ska tala om när tvättmaskin/tumlare är trasiga? Det var nackdelarna. Fördelar: Behöver ej ha egen tvättmaskin. Skönt att kunna tvätta två maskiner samtidigt. Trevligt att komma ner i tvättstugan när allt fungerar och är rent och snyggt.

Grannar. De flesta grannar hälsar och är trevliga. Andra inte. Grannarnas ungar vägg i vägg skriker och härjar när vi kommer hem från jobbet. Jobbigt och tungt för huvudet. De hoppar i golvet och skriker högt så det gör ont i öronen. Det sköna är att om några år är de tonåringar och förhoppningsvis slutar de hoppa jämfota i golvet då. Vi får helt enkelt stå ut. R jobbar med pappan till barnen, han har lovat att säga till dem när de härjar förmycket. Grannarna ovanpå skriker på varandra, inte så kul att höra när vi ska gå och lägga oss. Det var nackdelarna. Fördelar: Trevliga grannar. Grannar som hjälper till att lösa problem, som t.ex. idag. (Jag fick loss stoppet i avloppet i köket tack vare en snäll granne). Trevliga bastufredagar med tanterna.

Det sköna med en bostadsrätt är att det är vårat eget. Vi får göra allt "själva", bestämma hur vi vill ha det hemma med färger, golv, m.m. Det blir bara lite (eller mycket) dyrare att få allt modernt. Att renovera är inte billigt, men i slutändan får vi tillbaka det. Vi får det som vi vill ha det :)

Nu känns det skönt att ha skrivit av mig. Kanske någon orkade läsa allt? Nu ska jag i alla fall gå ner i torkrummet och kolla till tvätten som håller på att torka. Och jag tänker städa efter mig ;)



Bild: google.se

Tö, men snart mer snö!?

Härligt att lite snö töat bort, men inte lika roligt att det fryser på inatt..
Jag längtar massor till våren. Jag vill att vintern ska ta slut nu!
Idag drack jag ett jättegott te på ett litet café utanför stan.. Pomegranate Echinacea.
Funderar på vart man kan köpa det.. Någon som vet?



Snart dags att börja träna på allvar också. Funderar bara på vart. Är det Gympozz som gäller?
Måste även komma igång med Zumban på Kinect också. Kul, fast ännu roligare att träna med någon!

Härliga vinter.. Not!

Först en massa snö, sedan tö. Nu en massa snö igen, suck! När ska det bli vår?
Jag vet att det BARA är januari, men jag är väldigt trött på vintern redan!
Snoren rinner, halsen gör ont. Jag känner mig varm och är trött. Välkommen underbara förkylning!
23 dagar kvar till solen och värmen, jag längtar!


Längtar till våren. Tussilago, tygskor, vårjacka. Bar och torr mark.

Nisse pisse päron pung

Haha, tittar på Rena Rama Rolf.
Snart är det Göta Kanal 3. Tredje gången jag ser den.
Idag har jag gjort en god gärning. Jag räddade en stulen postbox från att bli mosad av snöplogen. I morgon ringer systers chef till mig, haha. Så då får de tillbaka den. Stackars de som ska ha posten, blöta och öppnade brev. Men nu står den i tryggt förvar! :) Vilket pucko ställer en stulen postbox mitt på en parkering?



Bild: google.se

SEMESTER

Nu är semestern bokad.. En vecka på Gran Canaria! :)
Det är jag värd, jag har ju inte haft semester sen sommaren 2009. Haha, så blir det väl när man pluggat och sen börjar jobba. Semester är ju inte det första man vill ansöka om, inte jag i alla fall. Men nu är det min och R's tur att åka iväg till solen!





Bilder: google.se

första januari tjugohundraelva'

Jahapp. Då har snart den första dagen på det nya året passerat. Istället för ett kvällspass på jobbet idag blev det ett dagpass. Jag fattar inte hur jag ska orka jobba kvar på det där stället.. Det fattas folk hela tiden! Gaaah. Nej, nu ska jag inte börja året med att klaga. Jag ska vara glad att jag har ett jobb och lön som kommer in på kontot varje månad :) Förhoppningsvis kan det inte bli sämre och värre än det varit nu den senaste tiden.

Efter jobbet hann vi med en fika hos svärmor och hennes gubbe. De håller på att flytta, ska bli spännande att se hur den nya lägenheten kommer att se ut :) I morgon väntar en efterlängtad sovmorgon! WEJ! :)

RSS 2.0