halloween

Vilken fest alltså! Eller inte.. Idag skulle jag och sis ha åkt till storstaden och festat, men så blev det inte. Tråkigt men samtidit skönt att vara hemma. Igår och idag har har jag hjälpt FF med bytesmarknaden här i stan. Jag har även hunnit med att plugga och umgåtts med R's familj. Kvällens plan är att ligga i soffan och titta på film :)


Halloween förra året;



Godkänd!

Hejsanhoppsan! Idag fick jag svaret på tentan jag hade för fyra veckor sen, nu är det bara att hämta ut den och se hur många poäng jag fick. Jag vet redan betyget men det kan vara intressant att se hur nära/långt ifrån det högre betyget jag var. Gårdagen spenderades i skolan, vi hade en bra och intressant föreläsning på förmiddagen och en mindre intressant på eftermiddagen. Jag tycker verkligen att läraren på förmiddagen lyckades göra juridik intressant! :) Eftermiddagens lärare var också bra, men lagar är ganska tråkiga. Efter skolan satte jag min med böckerna och började på en inlämningsuppgift som ska lämnas in om en vecka. Resten av kvällen spenderades framför tv:n; Grey's och True blood.

Dagens planer är att först plugga i någon timme innan jag ska till frisören och klippa mig. Efter det ska jag plugga lite till och sedan hjälpa min mamma med lite saker inför helgen. När jag kommer hem igen ska jag plugga ännu mer. Roliga planer för idag va!? :P Jag kan ju räkna upp morgondagens planer också när jag ändå håller på.. Plugga, plugga, plugga och så bytesmarknad med begagnad friluftsutrustning på eftermiddagen. Helgen består i princip av samma saker, ska försöka klämma in lite helgmys med R också :)

Nehej, nu är det bäst att jag sätter mig med böckerna medan jag har motivationen uppe! Puss&hej-leverpastej!


Funderar på att klippa mig såhär..
Bild lånad från: google.se

Tisdag 091027

Nackspärr! Ajajaj!
Trött! ZzzZzzz!
Föreläsningen idag var förvirrande. Ska sätta mig i soffa och plugga, har tre böcker att läsa. Yeeeey! Heldag i morgon igen, jag tror jag somnar direkt när jag tänker på det..



Ska göra som katterna sen..


Lillasyster


Lillasysters blogg, klicka här för att besöka den!


Måndag 091026

Hejhallå! Idag började en ny kurs i skolan; sjuksköterskan som ledare. Efter en heldag i skolan är jag väldigt trött i huvudet, det är heldagar i morgon och på onsdag också. Inte nog med att det är en massa att skriva på föreläsningarna, vi har tre böcker att läsa. Plus en uppgift som ska lämnas in nästa fredag. Jag vet i alla fall att jag lever när det är så här mycket att göra på kort tid. Men idag tog jag det lungt efter skolan, jag och N tog en fika på SMAK. Mycket trevligt! I morgon efter skolan ska jag gå direkt hem och plugga. Nu ska jag fixa något att äta, ska nog knalla iväg till affären och inhandla lite mat. Hejhopp!

Bilder

Från i torsdags, med/utan ortos;

 


Höstbild från idag;


091024

God morgon! Idag är det två månader kvar till julafton, två månader! Tiden går så fort att jag inte hinner med. Jag längter jättemycket till julen, julklapparna och snön. När jag tittar ut nu ser jag bara regn och rusk, det är så grått att jag nästan tror att solen aldrig mer tänker visa sig. Men jag hoppas verkligen att det är sol och fint någon dag, det är ju det som är det mysiga med hösten.

Igår hade jag en tenta och den gick väl sådär, jag tyckte det var svårt men jag gjorde mitt bästa. Nu är det bara att vänta i fyra veckor på resultatet. Förutom tentan gjorde jag inget vettigt igår, jag orkade inte. Idag ska jag och R på "kalas", R's bror fyllde år i går. Vi vet inte alls vad vi ska köpa åt honom, jag funderar på en blomma och någon trisslott. Vad köper man åt någon som fyller ojämt (37)? Enligt mig är det bara tanken som räknas.

Min fot känns fortfarande stel, idag är den tredje dagen jag får gå utan kryckor (tog bort ortosen i torsdags). Det känns jätteskönt att kunna gå vanligt igen, förutom att jag går som en stel gammal tant. Men om några dagar kan jag säker gå mer normalt. Foten känns lite svullen men det kanske den blir av att gå? Jag tror i alla fall inte att det är något fel. Det gör bara lite ont då och då att gå, men inte som förut. Jag får väl vänta och se hur det blev efter operationen, om fyra veckor ska jag på återbesök, inte förens då får jag göra allt jag vill och då har jag vant mig vid att gå vanligt igen. Man kan väl säga att jag inte kan se det slutliga resultatet förens då.

Nu; frukost!


fredag = tenta

Igår blev jag av med ortosen, kryckorna har jag kvar men behöver inte använda dem :) Om fyra veckor ska jag träffa ortopeden som opererade mig, efter det får jag börja träna och så på riktigt. Nu får jag cykla, simma, köra bil, promenera, sånt som inte innehåller hopp och spring :P Idag har jag tenta och jag ska gå dit utan kryckorna, skööönt! Nej nu måste jag klä på mig och gå iväg. Hejs!


Hejdåortosen!

Hejhopp! Om en stund ska jag åka mot sjukhuset, den här gången ska ortosen tas bort. Jag fantiserar redan om hur det är att ha vanliga strumpor och skor. Efter sjukan ska jag ner på stan och köpa vinterskorna (som jag bloggade om igår), det blir de ljusa om de finns i min storlek :) Jag kan ju testa båda skorna också, wejwejwej! Lite senare ska jag handla inför morgondagen, tenta i farmakologi. Ännu senare ska jag på möte, mindre roligt. Men men.. Just nu är min motivation till allt på NOLL. Jag har inget att se fram emot längre, halloweenfesten kanske blir inställd och ja.. Jag såg fram emot den! Nu ska jag ta på mig en varm tröja och sen gå till bussen.


Hejdå ortosen!

Skorskorskor



Svarta skor är lätt att få vägsalt fläckar på.
Ljusa skor är lätt att få annan smust på, ex. lera.
Skorna ovan är i mocka, spayar man dem med mocka spray borde smutsen inte fastna, vara lättare att få bort? Jag tror i alla fall att jag skippar de andra skorna jag skulle köpa och köper ett par av dessa istället. Men jag måste bestämma mig för vilken färg.. Det lutar åt de ljusa :)


grå dag

God morgon, eller inte. Har varit vaken sen klockan sex i morse.. Gick upp halv sju och gjorde mig i ordning för skolan, men istället för att åka till V-ås bestämde jag mig för att stanna hemma och plugga. Det gråa vädret och trängseln på tåget lockade inte precis. Jag la mig i soffan en stund och tittade på tv, tanken var att jag skulle sova en stund till men det gick inte. Jag och Mysan gosade och det var så vamt och skönt under täcket, med Mysan ovanpå. Nu har jag pluggat lite, blir mer lite senare. Jag satte precis på en maskin med tvätt, skönt att få bort lite kläder som låg lite här och där. Ska ta och fixa iordning lunch om en stund, blir samma sak till lunch och middag - pastasallad med ost och skinka :D Men först ska jag försöka ta mig ur mina pyjamasbyxor som är så sköna så.



Min Mysa fyllde två år igår ♥


Shopping

  

  

Från: MQ & Lindex
(+ en nyfiken katt)


Har även lagt undan ett par skor på DinSko, vet dock inte om dem passar. Jag kunde ju bara testa ena skon, men när jag ska hämta/betala dem kan jag testa båda :D Hoppas bara att 39 passar (fanns inte större).




Måndag morgon

God morgon! Idag gick jag upp klockan åtta, jag ville ligga kvar i sängen men jag tvingade mig själv att gå upp. Om en stund ska jag åka till sjukhuset och lämna blod, då har jag i alla fall gjort en vettig sak idag. Efter sjukhuset tänkte jag gå på stan en snabbis, ska lämna tillbaka en kjol och titta efter utklädnad till halloweenfesten. En tredje sak jag ska göra idag är att plugga, tenta på fredag! Måste även hinna med att handla lite, det börjar bli tomt i kylskåpet, men det väntar jag med tills älsklingen kommer hem :D Skönt att ha honom hemma på eftermiddgen/kvällen nu den här veckan. ♥

Nu: borsta tänderna och plocka iordning lite saker som ska med i väskan. Hejs!

'lördag/söndag

Igår var jag på kalas, min kompis lilla syster fyllde sex år. Lilla prinsessan!  :) Senare på kvällen gick R och jag ut och åt mat, mums thai! Efter den smaskiga maten gick vi och tittade på bio. Mysigt värre. Vi tittade på Beck och vi båda tyckte den var mycket bra! :) Vi satt i den minsta biosalongen som finns.. 24 platser och det var fullt. Jag var irriterad på kärringen som satt bredvid mig som började hålla på med sin mobil mitt under filmen, dessutom var hon en riktig pain in the ass innan filmen började. Under reklamen satt hon och klagade på att det var för låg volym, att hon inte hörde. Men vem tusan vill se/höra reklamen? Hon måste varit döv för nog hördes reklamen bra, trots att hon babblade en massa. Jag hörde alltså allt trots hennes babbel. Tur att jag hade min R att luta mig mot när jag inte orkade störa mig mer på henne.

Idag ska jag till tunapark med min systeryster, måste hitta kläder till halloweenfesten ;) Jag ska leta efter vinterskor också, känns som man behöver ha det snart..



Beck - i stormens öga


Gymnastik <3

Har spenderat ett ex antal timmar här framför datorn nu. Jag var bara tvungen att titta på finalen i gymnastik VM, Veronica Wagner var med :) Hon filmades inte mycket, men det var kul att titta ändå. Synd bara att det inte är någon tv-kanal som sänder gymnastik. Genom att titta på en massa gymnastik, både på VM och filmer på youtube kom jag att tänka på varför jag sitter här med foten i paket. Snart tre år sedan jag gjorde illa den, tre år! Vart har tiden tagit vägen? Det är just dessa tankar/minnen som dyker upp som gör att det gör så ont inne i mig. Jag älskade gymnastiken en gång i tiden, det var då och nu är nu. Jag älskar fortfarande gymnastiken - att titta på den, men jag är inte längre en del i den. Hittade en film som en gammal gymnastik-kompis gjort, fina minnen! ♥


Sista tävlingen jag var med på ♥



Det var tider det: jag var blondin, vi var i Estland, vi tränade gymnastik och gjorde en massa roliga uppträdanden för varandra på kvällarna när vi egentligen borde ha sovit. Minnen ♥ (Haha, det är jag som är kärringen med lila benvärmare) :P

Ingen vill veta vart du köpt din mössa..


'fredag

Jahapp, då var det fredag igen. Ingen snö ute i morse när jag vaknade, den kanske redan hade smällt bort eller så kom det inte ens någon!? Enligt nyheterna i går skulle det snöa natten som var iaf, men dem har inte alltid rätt. Nu är det sånt tråkigt skitväder ute, regn och grått på himlen. Jag tänker på lill'sis som jobbar och måste vara ute i regnet. Hon lär se ut som en blöt katt när hon slutar idag :P Idag ska jag städa lite här, ska sätta på en maskin med tvätt och plocka bort lite skräp som ligger utspritt. Jag ska väl plugga lite också, men först städa.. Plugga hinner jag alltid, om inte annat i helgen.



En dag som denna längtar jag tillbaka extra mycket till Grekland ♥


Usch!

Precis hemkommen från V-ås. Föreläsningen idag var intensiv, det blev stressigt att skriva. Efter föreläsningen skulle jag ha gått på stan med en klasskompis, men hon försov sig i morse så jag skippade det. Istället åt jag mat i skolan med trevligt sällskap :) Inte behövde jag ta tåget hem heller, alla är så snälla mot mig. Jag hade sett fram emot att gå på stan i V-ås och tycker att det var jättetråkigt att det inte blev så. Men som sagt var.. Jag åker gratis mellan V-ås och E-tuna så jag kan åka dit vilken dag som helst.

Nu när jag kom hem höll jag på att bli galen, det luktade parkeringshus i hissen (en massa avgaser) och på våran våning stank det rök (grannarna röker inomhus). Det konstiga är ju att vi inte har något garage i vårat hus, alltså kommer inte lukten i hissen från någon bil. Det kanske är någon som rökt där också? Jag förstår mig verkligen inte på människor som röker inomhus - vafan alla här i huset har ju balkong! Är det kallt så kan man väl ta på sig kläder innan man går ut på den. Svårare än så kan det väl inte vara? Tur att det inte är någon som rökt i min och R's lägenhet, jag skulle aldrig tillåta det och inte heller ha velat flytta hit om det hade bott rökare här innan. Till råga på allt så kommer röklukten in i lägenheten, ett ex antal gånger har jag sprutat luftrenare vid ytterdörren för att få bort lukten. Jag lovar att det kommer in röklukt från brevinkastet och ventilationen i köket. På kvällarna när jag ligger i soffan så kommer lukten i intervaller, det är som om någon satt bredvid mig och blåste ut röken på mig. Vi har inga fönster/dörrar öppna men endå luktar det.

Oj, vad inte meningen att skriva så mycket om lukten utanförr ytterdörren :P Men nu blev det så. Jag skulle kunna skriva en lååång lista över saker som grannarna gör som inte är tillåtna enligt hyresvärden. Jag kanske ska skicka in en lista till henne så hon förstår att det inte hjälper att skicka ut lappar där det står att man inte får spela hög musik, smälla i dörrar.. etc. Nu ska jag lägga mig i soffan och gosa med mina två älsklingar (den tredje är på jobbet). Plugga gör jag i morgon för nu är jag på så dåligt humör.

'torsdag

God morgon! Idag är jag trött, somnade vid midnatt. Är hungrig också, men det går att bota, ska äta en macka på tåget. Jag har ingen lust att sitta och halvsova med frukosten här hemma. Det känns som att det kommer att bli en seg dag idag, men förhoppningsvis piggnar jag till lite när jag kommer ut i kylan. Det när nästan nollgradit här :/ Trots det tar jag höst/vårjackan på mig. Får bara inte glömma vantarna idag! Haha.

Nu ska jag göra mig i ordning och sen gå till tåget. Hejs!


Höstmys

  

Det var kallt som tusan ute tidigare idag. Tack vare min sköna väst och min gosiga sjal frös jag inte speciellt mycket. Personligen tycker jag att det är lite tidigt att börja använda "vinterjackan" redan. Många jag känner resonerar inte likadant som mig, men jag funderar på vad dem ska ha på sig när det blir munusgrader ute? Dubbla jackor kanske ;) Hihi. Jag fryser i alla fall garanterat inte om vänstra foten, den är varm (ibland för varm) dygnet runt. Klumpig men varm. Jag tror att det kommer kännas väldigt konstigt om en vecka när jag blir av med klumpen, jag kommer väl gå som en stel gammal.. tant? Haha.


Ny design!



Jag blev nöjd i alla fall ;)
Bara lite som jag ska ändra på sen..


'onsdag

God morgon! Idag är jag utvilad och glad, jag ska träffa min Anka idag :) Senare idag ska jag plugga, har inga andra planer för idag. I morgon har jag en föreläsning och tänkte gå på stan efter den. Det var länge sen jag gick på stan i V-ås. Kanske ska börja titta efter julklappar redan? :P

Idag är det exakt fem veckor sen jag opererades. Fem veckor.. Tiden har gått så fort! Om en vecka och en dag ska jag ta bort ortosen. SKÖNT att slippa den klumpen sen!


 
 

För två månader sen ♥


'tröttis

Helt slut. Har haft en föreläsning idag och jag var jättetrött som vanligt. En massa att lära sig, intressant som tusan men jag orkar inte ta in mer kuskap just nu. Jag känner bara för att lägga mig ner och sova, helst i flera dagar utan att behöva gå upp ur sängen. Tänk om det gick.. Jag önskar att det gick att göra så! Jag blir ju inte direkt pigg när jag ser katterna sova, Mysan ligger i sängen och Ruben ligger i kattsoffan. Jag gissar på att dem legat och sovit en bra stund nu, det är orättvist! :P Katterna låg och sov för två timmar sen när jag kom hem från skolan, fler timmar lär det väll bli i drömmarnas värld. Jag kanske också ska besöka drömmarnas värld en stund innan det är dags att fixa middag? Om jag känner mig rätt kommer det inte bli så.. Men lägga sig ner och vila är aldrig fel!

Ikväll ska jag titta på; äntligen hemma & house :)


Hahahaha


Jag tror jag dööör av skratt! ;D


'lördag &söndag

Hejsan svejsan!

Igår var jag hemma hela dagen; städade och myste med min älskling. Vi var ute på en liten promenad också, det var evigheter sen sist. Det är lite jobbigt att gå med kryckorna, det känns som att jag stannar var tionde meter för att ta bort håret ur ansiktet, klia mig på näsan, etc. Men snart blir jag av med kryckorna i alla fall, hoppas jag inte behöver ha dem mer när jag tar bort ortosen. Bara en och en halv vecka kvar tills ortosen ska bort :)


Idag har jag ingen aning om vad vi ska hitta på. Det blir antagligen ännu en "vila upp sig dag". Det känns som att det behövs. På måndag är jag "ledig" och ska plugga hela dagen. Vilar jag idag orkar jag plugga i morgon :) Nu ska vi fixa frukost här, min mage kurrar!



Mysan; busig och söt.


'fredagsmys <3

HAHAHAHAHA. Fy tusan vad jag känner mig taskig. För ett x-antal timmar sen tog jag ur Ruben ur min garderob. Jag ville inte att han skulle ligga där inne och håra ner mina kläder. Men gissa vem som kom fram nu, när jag letade efter en tjöja? Jo, Mysan såklart! Vilken elak matte jag är som stänger in mina katter i garderoben, nämnde jag förresten att jag råkade stänga in Ruben i kanske en halvtimme innan jag hittade honom tidigare!? HAHAHA. Jag har noll koll på mina katter, var dem är osv. Men inte verkar dem vara ledsna för det, det finns ju en skön säng att sova i istället!


Om ett tag, förhoppningsvis bara ett litet tag, ska jag och sis ha fredagsmys ♥
Chips, dipp och kanske någon god dricka ;)


/Tokiga matten och de trötta katterna.

091007

Bra föreläsning idag! Jag hade sovit ordentligt inatt så jag var pigg och glad :) Mindre roligt när vi åkte hem (åkte bil med en klasskamrat), en annan i våran klass hade "krockat" med en långtradare. Eller ja, hon hade kört in i den med sidan av bilen. Vi stannade såklart och frågade om de behövde hjälp, skönt att ingen skadade sig! Så kan det gå när man kör som en galning . . .


Ikväll:
Bonde söker fru, Grey's och True blood.

Nu: Lunch (blodpudding, bacon och lingonsylt).


  

  

Älsklingar ♥


091006

Jag är så jäkla trött! Så trött, så trött! Det blev sent i går, jag var hos sis & D, tittade på film och åt mat. Vi bestämde oss för att baka äppelpaj, klockan var mycket men det spelade ingen roll. Efter pajen var det bara att gå hem och förbereda inför skoldagen idag. Jag somnade runt midnatt. I morse gick jag upp kvart i sju :/ På tok för tidigt! Dessutom var det jobbigt att sitta på ett fullsmockat tåg, det är jättesövande när det skakar så mycket som det gjorde. Jag roade mig själv genom att sitta och gäspa i 30 minuter innan vi var framme i V-ås, okej jag satt och pratade också. Det var tur att jag inte skulle gå till skolan själv, jag hade nog inte hittat. Jag har så dåligt lokalsinne så det inte är sant! Men nu är jag 100% säker på att jag hittar till skolan och tågstationen. Vi hade i alla fall en föreläsning idag och jag var så trött att jag inte riktigt hängde med. Efter föreläsningen begav jag och två klasskamrater oss ner på stan för lite mat. Det blev gooood mat på en Grekisk resturang :) Efter maten var det bara att gå till tåget och åka hem. GISSA vilka jag träffade när jag hoppade av tåget? Några jag inte sett sen min student. En av dem såg jag väldigt ofta förut innan jag gjorde illa foten :P Jag gissar på att sis vet vilka jag menar. Hihi. (SVAR: min gamla tränare och hans fru). Sen jag kom hem har jag roat mig med att spela farmville på fb, lyssnat på Kent's nya låt, och bäddat rent i sängen.



------------------------------------------------------------

Negativa saker med att hoppa på kryckor;


* Klasskamraterna tror inte att jag klarar av att gå snabbt (nåja, lite saktare än vanligt går det men inte i snigelfart som alla tror). Dessutom tror de att jag inte klarar av att gå upp för några trappsteg.

* Jag måste åka hiss (jag tycker inte om det).

* Jag orkar inte lyfta på kryckorna när jag går så dem slår i marken hela tiden (väldigt irriterande och något att skratta åt för andra).

* Kryckorna ramlar omkull hela tiden när jag ställer ifrån mig dem, kan även hända när jag håller i dem (pinsamt).

* DEM ÄR I VÄGEN HELA TIDEN!

Jag kan säkert komma på fler negativa saker, men jag orkar inte tänka mer..


------------------------------------------------------------


Nu ska jag lägga mig i soffan och tycka synd om mig. Hoppas sis vill handla med mig sen, jag kan ju inte handla själv.. Kryckorna är i vägen (ännu en negativ sak med dem).

KENT!!!



Nya singeln TÖNTARNA. Så jäkla bra enligt mig! :)




 


Den 6 november kommer nya albumet RÖD ut. Lääängtar!


091004

Hejhejhallå! Idag har jag och sis varit på stan. Jag lämnade tillbaka en tröja som jag ångrade att jag köpte, istället blev det ett par gråa leggins/byxor och ett par lila strumpbyxor ;) Jag kan ju inte komma hem tomhänt. Hihi. Jag har såna problem när jag shoppar, jag kan ju inte testa byxor pga ortosen. Men idag hade jag tur, det jag köpte passade perfekt! Usch, det är redan mörkt ute och jag fryser. Jag ska göra som "mamma" säger, värma vetekudden! Trött som en gris är jag också, det är väl bara att sova för att bota det..


Grattis på två årsdagen tandsmycket! ;)



Min älsklingar - Ruben & Mysan
Det känns som att dem legat och sovit heeeela dagen, lika trötta som matte kanske!?


091003

Idag har vi varit hos farmor, vi firade min faster som fyllt 60 år :) Det var trevligt att träffa kusinerna och kusinbarnen, fastrarna och farbröderna ;) Och självklart farmor eftersom vi var hos henne! Jag gosade med min kusins lilla son, som är sex månader. Han är så söt och go :) Jag äääälskar bebisar! Nu måste jag rota fram en gammal film så jag har något att titta på, god kväll!

 

Höst och rusk ute idag :( Inget roligt alls.. Kallt är det också.

091002

Tentan avklarad - Yeeees! Hoppas bara att jag klarade den också, skrev som en galning och har skrivkramp nu. Satt fyra av fem timmar med den. Lite senare idag ska jag till min kusin som fyller 15 år idag ;) Grattis min lilla byxmyndiga kusinvitamin! Men först; njuta av min chockladbit jag har kvar från tentan (godis och skräpmatsdag idag). Pizza ikväll - jag längtar! :P

Tävling!

Vinn ett blyertsporträtt hos LisaLans!
Jag är med och tävlar, var det du också! :)





Bilden är lånad från: http://lans.blogg.se/


091001

Höst! Det är höst! Eller ja, det har det ju varit ett tag nu.. Men från och med nu börjar jag använda jackor (har några att välja mellan) ;) Dagen började med frukost och tre timmars plugg - jag läste igenom allt en sista gång inför tentan i morgon. Jag känner att jag inte skulle få ut mer genom att plugga mer, så nu får det räcka. Det känns skitskönt att jag lagt böckerna åt sidan och bara tar det lungt. Jag tog nyss ett varmt bad, satt säkert i badkaret i en timme och bara njöt! Jag var lite frusen innan men nu är jag varm och go igen :) Nu ska jag fixa lite mat, magen kurrar för fullt!


Tre veckor kvar tills jag ska ta bort ortosen. Jag längtar! Det är jobbigt att ha den här klumpen på foten, det blir så varmt och instängt. Kan ni tänka er hur det luktar? Fy tusan säger jag bara. Hoppas foten blir bra nu bara, annars är det inte värt att hoppa på kryckor, det är trots allt jobbigt.


Och vet ni vad??? Jag får ge blod trots att jag opererats ;) Det tack vare att jag inte har några suturer kvar. Men jag kommer ändå att hoppa på kryckor när jag ska ge blod, men det gör inget.


Nej, mat var det!


RSS 2.0