2008-2009



GOTT NYTT ÅR!

Superbra!



En svensk barnfamilj hittas gasade till döds i sitt hem på den spanska solkusten.
Under protest skickas Annika Bengtzon till Marbella för att bevaka morden. Hennes relation till exmaken Thomas är laddad, hon vill inte lämna barnen hos honom och hans nya sambo.
Men gasmorden på familjen upptar snart Annikas fulla intresse. Ju mer hon granskar dem, desto märkligare framstår de som.
Under den heta solen dras Annika in i ett ödesdigert spel om kokain, penningtvätt och vedergällningar som innefattar flera generationer.

En plats i solen är en brett upplagd kriminalroman som spänner över sjuttio år, från Nazityskland och bonde-Sörmland på 1950-talet till Stockholm, Malaga och Marocko i vår tid.
Den är en direkt fortsättning på Livstid.

Bilder från julhelgen


Fråga mig inte..


Jag & Ellen (min kusins dotter).



Jag & Ellen igen.


30/12-08

Bara två dagar kvar till ett nytt år, tiden går så fort så jag nästan inte hinner med. På ett sätt är det bra att tiden går fort men samtidigt inte. Det är bra att alla kurser går fort, då går hela utbildningen fort. Jag har ju bara 1½ år kvar nu! ;) Det som är mindre bra är att jag inte hinner med allt jag skulle vilja. Jag skulle vilja ha tid att umgås mer med mina vänner, hinna träna minst 2 gånger i veckan, träffa mina släktingar oftare.. Ja, en massa saker som jag skulle vilja hinna med.

Idag ska jag till veterinären med mina kissar, Mysan ska få sin andra vaccination och Ruben sin första. Vaccinationen är mot kattsnuva och kattpest (tror jag). Jaja, dem är bara inomhus men kan ändå bli smittade.. Blablabla.. Det är väl bäst att vaccinera så dem inte blir sjuka! Något mer jag ska göra idag är att städa, det blir så lätt stökigt! Måste diska, dammsuga, torka golven och eventuellt tvätta.

Nej, nu kurrar magen. Bäst att äta frukost!




2009

Nästa år, vilket är väldigt nära, ska jag hålla mina nyårslöften! Löftena kommer att handla om kost & motion. Jag ska äta bättre och träna mer än jag gjort under 2008. Jag funderar på att börja träna på Nautilus. Efter nyår har jag mina första vfu-veckor på Mälarsjukhuset, så jag kommer att ha tid att träna under dem veckorna! Efter 10 vfu-veckor har jag en kurs på 5 veckor och då hinner jag också träna. Värre blir det i slutet av april och hela maj när jag kommer att ha vfu i Katrineholm. Men jag har ändå 15 veckor "hemma" i stan, så jag ska banne mig hinna träna! Men ska jag verkligen börja träna på Nautilus? Helt själv? Har jag motivation? Kommer jag att träna så ofta som jag vill just nu? Det är mycket roligare att ha någon att träna med.. Jag vet hur det blev när jag hade gymkort.. Det är verkligen svårt.. Mitt Gympozzkort har iaf gått ut nu och där tänker jag inte träna något mer, min fot klarar inte av det :/ Om jag köper ett träningskort någonstans så kan jag ändå inte köpa mer än en halvårskort.. Jag vet ju inte hur det blir med foten och operationen i sommar. Fasen, jag måste kolla upp vad det kostar att köpa träningskort på Nautilus.. Jag vill träna och bli mer "vältränad", må bättre och TRIVAS med min kropp! Jag vet att jag inte är ensam om att känna såhär..



29/12-08

Halloj! Nu har jag äntligen tid att skriva några rader. Jag har inte hunnit med så mycket de senaste dagarna, jag har mest varit borta. Morfar & pappa fyllde år förra veckan och i helgen umgicks jag med familjen. Igår var mina kusiner, faster & farbror hemma hos mamma & pappa, så vi fikade med dem och pratade en massa. Det var jättelänge sen jag träffade mina kusiner, en av dem bort lååångt borta så det är inte konstigt att man inte ses lika ofta som förr. Jag får ta och skärpa till mig och ta med mig sis någon dag och åka till huvudstaden och hälsa på en av kusinerna, eller varför inte ta "alla" storstadsbor i en smäll!? :P Haha.

Idag tillbringade jag heeeela dagen i skolan. Fråga mig inte varför.. Jag kan berätta.. Vi diskuterade några föreläsningar. Klockan nio började vi med att diskutera några frågor som vi ska skicka in senast på onsdag, sedan blev det en sväng in på mc donalds för att köpa med sig lite mat till skolan. Efter maten diskuterade vi föreläsningarna och skrev vår diskussion på Blackbord, ett diskussionsforum, men tro det eller ej.. Allt försvann bara för att vi blev utloggade från skolans cp-internet. Så det var bara att offra två timmar till för att försöka skrapa ihop en ny diskussion. Det var inte lätt. Men nu är vi äntligen klara med allt! YEEEES!

Nu ikväll har jag lyssnat på ljudboken "En plats i solen" som Liza Marklund har skrivit. Den är skitabra! Jag kan knappt slita mig ifrån den! Men jag har mindre än halva kvar.. Jag vet hur det känns när en bra bok är utläst, det känns förjävligt! Så jag vill skjuta lite på slutet.. Men den är så bra! Jag vill bara "läsa" mer och mer! Jag är helt fast! Jag älskar alla Liza Marklunds böcker och hoppas att det kommer fler!

Nu ska jag lägga mig i soffan igen och lyssna på boken. Jag är som sagt helt fast! Jag skulle kunnat lyssnat på hela boken på en gång, men då skulle den vara slut på en dag. Åh, jag bara älskar bra böcker! Men innan jag lyssnar ska jag äta en skinkmacka, magen säger KURR!

Puss&kram, skumbanan!

Jul, jul, strålande jul!

God Jul & Gott Nytt År!
Min jul firades först hemma hos mamma & pappa på julafton, vi hälsade även på farmor :) På juldagen firade vi med Robins föräldrar och syskon, på kvällen var vi hos mormor & morfar. Morfis fyllde 76år igår. Idag (annandagen) var vi hos mina föräldrar igen, pappa blev ett år äldre - hela 51år! Grattis grattis! :) I morse åkte jag hem till mamma & pappa tidigt för att min kusin, hennes sambo, deras dotter, min faster & farbror skulle komma och hälsa på. Min kusins dotter, Ellen, är sex månader och är SUPERSÖT! Jag bara älskar bebisar så jag höll mer än gärna i henne :) Hon var så snäll, hon var inte alls rädd för "främmande" människor. Jag måste hälsa på min kusin så jag får leka med Ellen och hålla i henne ännu mer :)

Vad fick jag i julklapp då?
Pengar
Strykjärn (det som är på bilden nedan)
Duschdrapperi
Linnen
Trosor
Ipod shuffle
Spagettimått
Godis

Jag har säkert glömt något, men jag kan inte begära mer av mitt trötta huvud! :P
Nu ska jag lägga mig i soffan och slappa, i morgon är det "städdag", det är stökigt här och det gillar inte jag!




tjugotredjedecembertvåtusenåtta

Det känns inte som att det är julafton i morgon, bara några timmar kvar! Har det med åldern att göra eller är det bara det att allting var mycket bättre när jag var liten? Det var alltid snö på julafton till exempel. När jag vaknar i morgon vill jag att det ska vara snö ute! *Snälla*


God Jul!


Fudge

Yeees, någonting klarade jag av att baka! Haha, jag är tydligen en "varannan gångs människa". Jag lyckas bara med knäcken varannan gång och nu fudgen. Om den blir lagom hård den här gången så ska jag skära upp den i bitar och lägga den i en glasburk (eller två) och ge bort i julklapp! Fast till vem/vilka säger jag inte ;P Hihi.

Idag bytte jag från Tango till Telia. Jag vet inte om jag är helt nöjd ännu, jag har inte kommit på hur jag ska kolla hur mycket jag har ringt för. Eller jo, jag vet vart jag ska ringa, men det är nåt fel. Jag får hoppas på att det fungerar i morgon! Huvudsaken är att det går att ringa, sms:a och mms:a! ;) Det jobbiga är bara att jag måste lägga in alla nummer igen, min mobil och jag är inte så smarta, den vill inte samarbeta så jag raderade alla nummer innan jag bytte sim-kort. Jag vet att det ska gå att spara på mobilminnet, men min mobil har en egen vilja och alla nummer blev sparade två gånger, inte kul med dubbla nummer som sedan inte går att radera (eller jo, bara ett i taget!) :/

tjugoandradecembertvåtusenåtta

Jag är världens sämsta julbagare! Jag misslyckas tamme fan med allt jag försöker baka! Jag har försökt att göra två olika sorters "godis", men både och blev bara skit. Nu har jag gett ett recept en andra chans. Inte fasen kan det väl vara fel på mig? Det måste väl vara fel på recepten!? Haha. Idag har jag blivit fattig, detta tack vare baket som går åt pipan, jag har varit på affären 3 gånger idag (okej, en gång med Robin då vi bara köpte julmust). Jag är stammis på lilla ica nu iaf, pinsamt! Nu ska jag se om min fudge (stavas!?) lyckas eller ej.. *Håller tummarna*

Sjukt!

Men åh, han hade ju varit en kvinna förut. Men det är fortfarande sjukt! Jag blev ju lurad och trodde att det var en "riktig" man som var gravid. Men icke sa nicke. Jag är jätteäcklad just nu och kan inte fantisera om hur barnet i magen mår.. Visst är det "gulligt" att dem bildar en familj, men jag skulle nog ha funderat på andra alternativ om jag var kvinnan. Inte konstigt att världen reagerar på att en "man" är gravid!

Vad tycker du om dokumentären "Pregnant man"?

Diabetes

Jag har diabetes på hjärnan.. Jag och mina gruppmedlemmar fick folksjukdomen diabetes, som vi ska arbeta med den närmaste tiden. Frågorna som vi ska besvara är inte alls lätta, så jag vet inte hur jag ska överleva denna tid. Förhoppningsvis finns det någon smart hjärna bland oss som kan tyda vad som menas med frågorna. Jag har i alla fall försökt att hitta "info" om diabetes på internet, alltså inte vanlig fakta om sjukdomen, utan om fördelning mellan könen, hur det ser ut mellan de olika länen, m.m. Det är faktiskt intressant att läsa om sjukdomen, men när det enda jag tänker på är diabetes, då har det gått för långt!

I morgon kommer jag att få ännu mer diabetes på hjärnan.. Vi i gruppen ska samlas och diskutera frågorna och försöka svara på dem. Jag är en vänlig prick så jag har föreslagit att jag ska ta med min dator *Kors i taket*, jag brukar aldrig erbjuda mig att ta med någonting. Men i morgon är det jag som släpar på min otroligt "tunga" laptop (fast jag har bara 10 min promenad till skolan). Den är egentligen inte tung, det är bara jag som är klen!

Nu ska jag fortsätta läsa lite om diabetes.. Klockan åtta är det "Bonde söker fru", det får jag inte missa! Klockan nio är det "Pregnant man", så jäkla sjukt så jag måste se det! Jag tror fortfarande inte att en man kan vara gravid, det är sjuktsjuktsjukt! Jag kanske ändrar mig efter dokumentären, men troligtvis blir jag bara ännu mer äcklad än jag redan är!

På återseende!

sextonde/sjuttonde

sextonde/sjuttondedecembertvåtusenåtta

Nu är det bara en vecka kvar till julafton, BARA EN! Jag har inte ens köpt alla julklappar än, jag måste köpa till syster, mamma & pappa. Det är skitsvårt att veta vad jag ska köpa. Jag hade kunnat köpt något för länge sen till syster, men jag har lovat att hon själv ska få bestämma vad hon vill ha i julklapp. Men det blir aldrig av att gå på stan. Jag börjar bli stressad nu.. Men jag har ju EN hel vecka på mig ;P

Igår var det pluggdag. Idag är det ännu en pluggadag. Imorgon och på fredag är det också pluggdagar, fast tillsammans med gruppen i skolan. (Vi ska göra två grupparbeten innan årets slut). Jag kommer att spy på allt och alla snart, jäkla plugg. Det är knappt att vi får "jullov", vi måste ju bli klara med grupparbetet först. Förhoppningsvis blir vi klara på fredag, om inte så får vi sitta på måndag också. *JIPPIE*

Nehej, nu ska jag inte sitta här och skriva, jag måste börja plugga.. Inte nog med pluggandet, jag ska på "julmingel" på MP idag och efter det ska jag och älsklingen gå till veterinären med Mysan, hennes stygn ska bort. Det blir en lååång dag idag! Men det är bättre att ha saker att göra än att bara sitta och uggla.

Tidsfördriv

Gör testet, annars blir resten av året skit

DU ÄR JUST NU.

glad (x)
arg ( )
ledsen ( )
pigg ( )
törstig ( )
kramsugen (x)
besviken ( )
taggad (x)
trött (x)
pepp ( )
hungrig ( )
sjuk ( )
frisk (x)
sur ( )
irriterad ( )
uttråkad ( )

SENASTE.

du pratade i telefon med - Älsklingen
du smsade med - Syster
du kramade - Älsklingen
du åkte bil med - Mamma
du gick promenad med - Nabiha (till skolan)
du busringde till - Gör inte sånt!
du msnade med - Älsklingen (trots att vi sitter i samma rum)
du spottade på - Vägen
du blev utskälld av - Kommer ej ihåg!
du fick ett samtal av - Älsklingen
du fick sms av: Mamma

UNDER VECKAN HAR:

du gjort något du egentligen inte ville ( )
du skämt ut dig ( )
du kastat pärlor på svin ( )
du kramat en vän som betyder mycket ( )
du bråkat med någon du hatar ( )
du ringt fel person ( )
du gråtit ( )
du solat ( )
du pussat någon (x)
du varit ute i regnet (x)
du umgåtts med en speciell person (x)
du haft kuddkrig ( )
du skrattat åt någon annans skämt (x)
du inte skrattat åt någon annans skämt ( )
du gått nattpromenad ( )
du spillt ut vatten på golvet ( )
du laddat mobilen (x)
du förstört något ( )
du slagit någon ( )
du gjort något du ångrar nu ( )
du terroriserat någon ( )
du spottat på någon ( )
du badat i badkar (x)
du missbrukat musik (x)
du pratat med någon längre än fem timmar ( )
du dragit skämt som ingen förstod ( )
du haft vattenkrig ( )
du sett film (x)
du pluggat (x)
du matat fiskar ( )
du tagit fel person ( )
du kastat slangbella ( )
du fiskat ( )
du tappat rösten ( )
du sovit en hel dag ( )




Gör det här annars får du otur under hela 2009

Under 2008 har jag hittills:
[x] du har hittat ny musik du gillar
[x] du har fått nya kompisar
[ ] du har varit utomlands
[x] du har varit ledsen
[x] du har velat dö
[x] du har varit glad
[x] du har druckit alkohol
[ ] du har blivit kär
[x] du har känt dig sviken
[x] du har känt som att ingen har sett dig
[x] du har suttit vid datorn mer än innan
[ ] du har skrivit en låt
[x] du har känt hat
[x] du har varit "sjuk"
[x] du har varit sjuk
[x] du har dansat
[ ] du har bråkat med dina föräldrar
[x] någon har sagt att du är snygg
[x] du har bråkat med din älskling/kompis
[ ] du har strulat med en främling
[ ] du har strulat med en av samma kön
[ ] du har varit så uppjagad att du gjort misstag
[x] du har gråtit för något som hänt i ditt liv
[x] du har kallat någon hora/slampa
[x] du har kissat utomhus
[x] du har slagit någon
[x] du har spytt
[x] du har sovit i motsatta könets säng
[x] du har hånglat med någon av motsatt kön (älsklingen såklart!)
[ ] du har raggat på främlingar
[x] du har rökt
[ ] du har rymt hemifrån
[x] du har bakat
[ ] du har sovit utomhus
[ ] du har åkt bil med fyllon
[x] du har varit full
[x] du har saknat någon
[ ] du har badat i havet
[x] du har solat utomhus
[x] du har solat i solarium
[ ] du har snackat i telefon mer än 2 timmar
[x] du har fått blommor av någon från motsatta könet
[x] du har gett någon blommor
[x] du har sett en död människa (på film!)



fjortonde/femtonde

fjortonde/femtondedecembertvåtusenåtta

Halloj! Igår hade jag en "datorfri" dag, det är faktiskt skönt att vila från datorn en dag i veckan. Istället för att sitta inne hela dagen åkte jag och mammis till Torshälla, vi tittade på tomtar på Rolf Berg och mammis köpte lite julprynader. Efter trippen till Torshälla åkte vi till IcaMaxi och shoppade. Jag storhandlade, så nu behöver inte jag och älsklingen handla så mycket under veckan. När jag kom hem från affären så gick jag och älsklingen och köpte pizza och åt den samtidigt som vi tittade på Pirates of the Caribbean 3. Alla tre filmerna är superbra! :) På kvällen tittade jag på Wallander, men jag hade sett den filmen förut så jag gjorde lite annat under filmens gång.

Idag har jag varit i skolan på förmiddagen, vi hade kursintroduktion och en föreläsning. Vi ska göra två grupparbeten innan nyår så den här veckan kommer att bestå av mycket plugg! I morgonbitti börjar jag läsa kurslitteraturen på allvar, har bara tittat på den än så länge. Efter skolan gick jag till Teliabutiken och fixade mitt mobilabonemang. Så den 22:a december börjar jag ringa med Telia, byebye Tango! Hihi. När jag kom hem skrev jag klart lite viktiga saker och mailade några personer. När älsklingen kom hem lagade vi mat, mumsmums! Och nu håller jag på att baka lussekatter, eller dem är på jäsning och väntar på att jag ska komma och pensla dem med ägg ;) Det är bäst att jag penslar dem nu och stoppar in dem i ugnen så dem inte rymmer iväg :P Ikväll ska jag titta på tv och försöka gå och lägga mig i tid (senast halv elva)!


trettondedecembertvåtusenåtta

Lucia idag, det får mig att minnas hur det var när jag var liten och gick på dagis. Det var roliga tider :) Jag har tillbringat dagen med att städa, handlat julklappar, gjort knäck, lyssnat på julmusik och tittat på Pirates of the Caribbean 2. Nu ska jag mysa med mina älsklingar innan jag somnar. Hejhopp!


tolftedecembertvåtusenåtta

Idag har jag varit i skolan en snabbis och skrivit ut lite saker till nästa kurs som startar på måndag. Efter det gick jag på stan och köpte julklappar åt Robins syskonbarn, fast jag handlade bara till två av dem.. Bara fyra kvar nu :P Jag köpte även lite saker åt mig själv på Body shop och en väska på Accent :) Jag tog även en "promenad" till Teliabutiken, jag tänker byta från Tango till Telia. Jag fick prata med en jättetrevlig man, men jag kunde inte byta operatör eftersom jag trodde att min pappa stod som "ägare" av mitt kontantkort. Så det var bara för mig att traska hemmåt och ringa till Tango kundtjänst och försöka ändra. Gissa om jag blev chockad när dem på Tango sa att jag, Linda, stod som "ägare" av kontantkortet. Haha, det hade ju varit pinsamt om pappa följt med mig till Teliabutiken och att vi sedan fått ett nej från Tango (alltså att det inte gick att flytta till Telia). Haha, nu kan jag ju gå tillbaka till Teliabutiken och låta dem skicka en "ansökan" om att byta operatör. Skulle jag göra det på internet så tar det 100 år eftersom papper ska skickas hem med snigelpost först och sedan ska skickas tillbaka med samma snigelpost för att sedan få vänta innan dem flyttar mitt nummer. *Suck* Jag och älsklingen ska ändå äta nåt gott på stan idag så jag går nog ner till Teliabutiken innan älsklingen slutar, dvs om en timme. Ibland har jag tur, synd bara att jag inte visste att jag stod som ägare av kontantkortet så jag kunde fixa allt på en gång när jag ändå var på stan.. Men lite spring får jag väl tåla när jag ändå hade tur :)

Nu ska jag ta på mig torra strumpor, dem andra blev blöta förut. Sen ska jag traska ner mot stan igen. Tur att jag inte har så långt! :)

KRAAM


Nervös

Usch, jag avskyr verkligen muntliga redovisningar. Särskillt när man ska redovisa ensam! Usch, usch, usch. *Tänk positivt nu Linda* Inte nog med min nervositet, när jag gick till sjukan förut så snöade det massor. På vägen hem snöade det ännu mer. Jag blev kall och frusen, men ändå var jag varm tack vare min jacka. Nu sitter jag och fryser som en dåre, det är för att jag är nervös :( Jag vill inte gå till skolan! Jag har lust att säga att jag är sjuk och sen göra en omtenta.. Men jag får inte tänka så.. Neeej. Jag får inte, men jag vill inte gå dit snart.. VILL INTE.

Nu ska jag bita ihop och göra mitt bästa! När jag kommer hem kan jag äntligen vila ut och glömma bort allt vi lärt oss i den här kursen! Nästa vecka börjar det nämligen en ny kurs.. Den håller på över jul och nyår. JIPPIE! Snälla, väck mig från denna mardröm!!!!

En tävling



Jag är med och tävlar om goodiebagen, var med du också!
(Klicka på bilden för att komma till tävlingen!)


elftedecembertvåtusenåtta

God morgon (eller god förmiddag)! Jag gick upp för nästan exakt en och en halv  timme sen. Jag skulle ha gått upp klockan sju, men jag lyckades inte. Jag gick och la mig klockan tio i går kväll så jag borde inte ha varit så seg på att gå upp. Fast försäg, jag tycker bättre om att ligga kvar under det vaaarma täcket än att gå upp i kylan. Inte nog med ett varmt täcke, älsklingen är så söt, han lägger på sitt täcke över mitt när han sticker iväg till jobbet :) Nu på morgonen har jag setat med mina pluggböcker i lite mer än en timme, jag kan inte hitta på något mer att skriva nu. Jag har skrivit två A4-sidor på datorn, vi skulle ha minst en. Så jag har iaf inte skrivit förlite. Nu gäller det att jag inte är nervös när jag ska redovisa det! Som tur är hinner jag andas lite till, jag har inte examinationen förren klockan kvart i tre :)

Om en och en halv timme ska jag vara på sjukan, burr för att gå dit. Men jag ska inte vara lat idag! Jag vet inte riktigt hur lång tid det tar att gå, men mer än en halvtimma kan det ju inte ta!? Jag går väl lite innan prick elva för att vara säker på att komma i tid :)

Nu ska jag mysa med Mysan & Ruben <3

tiondedecembertvåtusenåtta

Hejhej! Idag har jag haft fyllt upp.. Först en föreläsning, sen pluggning i några timmar, matlagning och fix med datorn. Min dator segar som tusan och jag har kört "diskrensning" men jag gav upp, det tog förlång tid. Jag hoppas att den fungerar bättre nästa gång jag startar den!
I morgon har jag en muntlig examination, vi är bara fem stycken i min grupp så det känns bra. Men jag är ändå nervös som tusan för jag ska prata i femton minuter helt själv :/ Jag avskyr att prata inför andra, det spelar ingen roll om gruppen är stor eller liten. Jag var mer van vid att prata inför folk på gymnasiet, vi hade muntliga uppgifter jätteofta så man blev van varken man ville eller inte. Det hemskaste minnet var i tvåan på gymnasiet, när jag skulle redovisa om gymnastikens historia helt själv för typ sextio personer. Men jag överlevde och det gör jag förhoppningsvis i morgon också! Fem studenter (men mig inräknat) + två lärare.. SUCK. Skärp dig Linda!
I morgon innan examinationen ska jag till sjukan, jag ska få en spruta i armen. HAHA. Jag har inte reagerat på PPD-testet så jag antar att jag får sprutan. Jag tror att det blir en liten promenad till sjukan i morgon, det känns onödigt att åka buss.
Nu ska jag titta på Bonde söker fru. Bye..

niondedecembertvåtusenåtta

JÄVLA SKIT! Varför är alla så dåliga på att informera om saker? Jag är så arg så jag kokar! Jag tänker fan inte ha kvar mitt tangoSKITkontantkort! Jävla nötter! Jag ska fan ta mitt mobilnummer och byta operatör. Inte vill jag ha tele2SKIT heller, det är dem som krånglar med mitt tangokontantkort! Kundtjänst kan fan ta sig i arslet för dem suger på att informera! Nu ska jag ta och ringa till optimal telecom och fråga vad FAAAN dem håller på med.

Jag har nämligen automatisk påtankning av mitt kontankort varje månad, men nu har dem slutat med det helt plötsligt, utan att informera om det! Jag fick påtankning förra månaden, men nu är det tydligen slut med det enligt Tango. Hoppas Optimal telecom kan svara på mina frågor! Om det nu är så att dem slutat med påtankningen så ska jag fan byta operatör en gång för alla! Jag vet dock inte till vem.. Men tele2/comviq får väl duga tills jag hittar någon bättre operatör! SVIIIIIN!

Ursäkta mitt språk, men jag är förbannad och nu ska jag fråga ut ännu en inkompetent person! Bye..




Uppdatering:
Änne en inkompetent idiot! Varken mamma eller pappa har fått information om att den automatiska påtankningen på mitt tangokontantkort har upphört. Jävla optimal telecom som skötte påtankningen! Varken tango eller optimal telecom hade någon förklaring till VARFÖR jag inte fått information. Det enda dem hade att säga var "men vi har andra abonemang.." blablabla! Jag talade om för dem att jag tänkte byta operatör och nu kommer optimal telecom att mista ännu en kund, pappa ska säga upp hemtelefonidosan som ska göra att det blir billigare att ringa hemifrån. Vi använder ju nästan aldrig den "vanliga" telefonen, utan mest dem laddningbara. Så nu kan jag äntligen byta operatör. Vet dock inte till vilken operatör. Jag gillar inte tele2 för dem krånglade så himla mycket när mamma bytte från dem till telia. Telia kanske vore något för mig med? Då skulle jag iaf ringa billigare till mamma och pappa. Nu säger jag bara BYEBYE Tango!

sjätte/sjunde/åttonde

sjätte/sjunde/åttondedecembertvåtusenåtta


Halloj! Jag har vilat från datorn i helgen, därav den dåliga uppdateringen. I lördags var min anka hos mig en stund, vi spelade Supermario galaxy på wii. Det var länge sen jag spelade det, men det var kul eller hur Anka!? :) Min kära älskling var hos sin jobbarkompis i lördags kväll.. Så han såg jag nästan inte röken av på hela dagen. Jag hann även med att få nackspärr (igen) och det gjorde inte saken bättre.. Själv hemma och ont i nacken :( I söndags (igår) var det bakisdag för älsklingen och jag tillbringade dagen framför tv:n med en virknål och garn. Jag ska virka en halsduk :) Förutom virkningen åkte jag och mamma och handlade lite.

Idag har jag varit på infektionsmottagningen, jag har vaccinerat mig mot Hepatit A & B + att jag gjort ett PPD-test. Så på tordag ska jag tillbaka dit och titta om jag behöver ta BCG-vaccin (mot Tuberkulos). Jag skulle egentligen ha vaccinerat mig för ett år sen, men inte förrens nu har jag fått arslet ur vagnen som man brukar säga.

Senare idag ska jag iväg på ett möte, men innan det ska jag plugga och gosa med katterna :) Just ja, på tal om katterna, Mysan kastrerases ju i fredags. Hon var inte ett dugg trött när hon kom hem, utan hon var nästan som vanligt. I lördags märktes det inte ens att hon blivit kastrerad, hon var precis som vanligt. Men det är skönt att hon inte har ont. Om en vecka ska jag till veterinären igen och ta bort stygnen.



femtedecembertvåtusenåtta

God morgon eller god kväll!? Jag är supertrött! Jag gick och la mig kl.3 inatt, och varför?, jo jag "grillade" (eller vad man nu kallar det) julskinkan. Jag är så sugen på julskinka så jag kunde inte låta bli :) Jag funderar på att frysa in halva och ta fram den innan julafton. Skinkan håller väl ca. en vecka när man har gjort i ordning den, i kylskåp alltså. Jag läste någonstans att man kunde frysa in den i upp till en månad. Om en stund ska jag stoppa in julskinkan i ugnen igen, den ska grilljeras.

Att göra idag;
Mysan till veterinären (stackars kisse)
Grilljera skinkan
Mysa med Ruben (som funderar på vart Mysan är)
Gå på stan med älskling
Hämta Mysan från veterinären
Mysa framför tv:n och njuta av att det är helg! :)

(Mysan är hos veterinären och ska kastreras, id-märkas & vaccineras)

fjärdedecembertvåtusenåtta

Jag ser det snöa, jag ser det snöa, det var ju roligt hurra!


God morgon! Jag hade tänkt att gå upp halv åtta, men jag gjorde som vanligt, stängde av alarmet och sov vidare. Jag är hopplös! Men det beror väl på att jag somnar vid tolv på natten. Idag har jag ett seminarium, vet inte om jag ska vara nervös eller inte inför det. Jag ska väl iaf sätta mig och plugga lite innan det är dax att gå till skolan (börjar vid ett).

Mina buskissar lekte med sin matte igår:



Ny header

Vad tycks?
Jag blev hyfsat nöjd, jag är ju ingen expert på Photoshop så ;)
Nu är det bara att hoppas på att det blir en vit julafton!


tredjedecembertvåtusenåtta

Idag är det exakt två år sen jag stukade foten och den är ännu inte bra :( Tänk om jag hade fått en tid till magnetkameraundersökningen redan då? Då hade jag kanske inte hade behövt ha ont dygnet runt (från att jag vaknar till att jag somnar). Någon som är positivt är att min nacke känns bra, första gången på ett år! :) Hoppas bara att den fortsätter så.

Idag har jag skola på förmiddagen, vi ska ha cvk övning. Jag är bara trött idag så det kommer att bli en lång och seg dag! På tal om trött.. Jag kommer nästan inte upp på mornarna eftersom det är så kallt i lägenheten. Brr.

Träning!?

Jag kan ärligt erkänna att det står stilla på träningsfronten just nu. Jag är så himla dålig på att träna. Igår tog jag mig i kragen och "drog" med min syster till Gympozz. Men det var inte alls kul att täna, massor av folk och svettlukt. Jag får som vanligt sota för att jag har tränat, min fot strejkar idag :( Den gör ont. Jag vet att jag egentligen borde träna något som inte har med hopp att göra, men vad??? Jag funderar på att börja motionssimma, men jag vägrar att visa mig i badkläder! Jag har även funderat på att börja träna på Nautilus, men jag är inte säker på att jag kommer träna mer där än på Gympozz. Dessutom vet jag vad som väntar i vår så jag vågar inte köpa ett årskort någonstans, inte ett halvårskort heller. Jag har praktik efter nyår och jag gissar att jag inte kommer ha tid att träna :/ Som vanligt..

I morgon är det exakt två år sen jag stukade foten. Fast den tredje december var på en söndag. En söndag som var som alla andra, jag hade varit tränare och skulle träna själv. Jag kände mig inte alls på topp pga av den sura tränaren som ville att jag skulle låna ut min gympadräkt till en annan som inte hade någon själv. Jag var arg, irriterad och trött. Jag ville inte låna ut min dräkt. Jag fortsatte träna trots att jag inte ville/kände för det. Jag skulle såklart ha gjort som söndagen innan, struntat i träningen pga brist på motivation. Tänk om jag inte hade gjort den där jävla rondat-salto på tumblingen, då hade jag inte setat här och deppat över foten. Tänk..



andradecembertvåtusenåtta

Knak knak, så kan det låta när man är hos kiropraktorn. Jag har haft ont i min nacke hur länge som helst och nu har jag tagit tag i saken. Jag var nämligen hos kiropraktorn idag. Jag hade tydligen en låsning i nacken, så det är inte konstigt att jag haft ont så länge. Det är inte första gången jag har en låsning.. För några år sen hade jag en låsning nere i ryggen, först på högra sidan och sen vänstra (om det inte var tvärtom). Den här gången fick jag några "nackövningar" som jag ska göra lite då och då. Hoppas nacken blir bättre, just nu har jag ont eftersom kiropraktorn knakade bort låsningen. Jag är inte som de flesta, jag är inte rädd för knakningarna. Hihi :)

Nu ska jag äta en frukt och sen plugga :(


Är det svårt eller?

Hur jäkla svårt ska det vara att gå ut på balkongen och röka? Det är någon på våran våning som röker inomhus och/eller i hissen. Det rent ut sagt stinker rök jämt och ständigt! Jag är inte allergisk/känslig mot starka dofter, men att känna denna jäkla röklukt är fan inte kul. Varje jäkla dag stinker det! Jag har mina aningar om vem det är som röker.. Men jag är inte 100% säker. Jag funderar allvarligt på att ta en en billig påarfym och spraya utanför dörren, men det ska jag väl inte behöva göra!? Jag ska tala med hyresvärden så får hon göra nåt åt saken, jag kvävs ju när jag försöker öppna ytterdörren pga den otroligt äckliga stanken! Dessutom är den här personen/personerna blinda. Det sitter en rökförbud-skylt väl synlig på varje våning!

Usch & fy!

förstadecembertvåtusenåtta

Halloj! :)

Igår var jag, sis, mamma & pappa hos farmor. Det var länge sen jag var hos henne så det var kul :) Det kanske inte var det roligaste man kunde göra på en söndag, hon var trots allt lite virrig och grinig, men det är min farmor! Vi kom hem ganska sent, det är inget ovanligt när vi varit hos henne. Det är en viss herre (pappa) som aldrig vill åka hem från sin mamma :P Hihi.

Idag har jag varit i skolan i ca en timme, vi hade kursintro. Om två timmar börjar jag igen, då har vi en föreläsning. Jag är jättetrött idag, det kommer inte att bli en rolig eftermiddag! Dessutom är inte läreren som har föreläsningen speciellt uppiggande heller :/ Tråktråk.

Nu ska jag börja läsa en av fyra böcker som vi har i den här kursen. Sen ska jag äta lunch :)


Snart är det jul igen...


RSS 2.0