2009-2010

Snart är det ett nytt år, är det verkligen något speciellt med det? Nästa år händer det en massa skoj; förhoppningsvis hittar jag och älsklingen en lägenhet eller ett radhus att köpa, jag fyller 22 år, jag tar min sjuksköterskeexamen till sommaren och hoppas på att få ett jobb också :) Det kommer säker hända en massa fler saker, som inte är planerade nu. Jag hoppas och tror att 2010 kommer bli ett bra år!

Några tankar..

Jag började precis tänka på alla släktingar och på gamla minnen.. Det är exakt tre år sedan jag träffade min farfar sista gången, tre hela långa år. Det var jag, syster och mammi som besökte farmor och farfar på nyårsafton, pappa var inte med. Farfar var sjuk i kol, på den tiden visste jag bara att man fick det efter många års rökning, inte vad som hände i kroppen. Jag kommer ihåg att min syster sa "hoppas du blir bra snart.." och farfar svarade "jag kommer aldrig bli bra..". Jag vet att min syster inte menade att han skulle bli frisk från sjukdomen, bara att han skulle få det lite lättare att andas. Men farfar trodde säkert att hon menade sjukdomen. Två dagar senare dog han :'( Jag kommer ihåg när pappa berättade om det, jag hade ingen aning om att farfar var på sjukhuset och var så dålig som han var. Det är klart att jag blev ledsen, men det var ändå skönt att han fick somna in, jag vet att han har det mycket bättre nu ♥

(Jag skriver farfar, trots att han var min plastfarfar. Han fanns med i mitt liv enda sen jag var en bebis. Jag och min syster kallade honom alltid för farfar)

Idag är en bra glad dag, men jag måste få skriva av mig när jag känner att jag inte kan hålla mina känslor för mig själv. Men nu ska jag inte skriva om något mer sorgligt, utan jag ska ha kul och fira in det nya året med min älskling och våra kissar. Hoppas alla ni där ute får en riktigt trevlig nyårskväll och natt! :)




Gott Nytt År!


Gott Nytt År!

Idag måste jag städa och tvätta, det finns även lite (läs: mycket) disk att diska. Det nya året firas här hemma, om inget annat dyker upp. Jag och älsklingen med de rädda katterna, det blir en trevlig kväll ;) Vi har i alla fall bestämt att vi ska laga någon god mat och dricka lite gott till. GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA! :)


Gammal bild på kissarna ♥

Att spela hög musik..

Finns det något mer irriterande än grannar som spelar hög, dunkadunka musik? Jag tror jag blir galen.. Jag vill inte ens veta hur det kommer att låta i morgon. Dessutom kommer det bli en hemsk dag/kväll/natt i morgon, mina små älsklingskatter är jätterädda för smällare och sån skit. Jag vet hur dem kommer att reagera; jama högt, trycka sig mot ytterdörren för att komma bort från oljudet, gömma sig under badkaret, ligga under soffan och darra.. Ja, katterna kommer inte att må bra av detta. Om folk ändå kunde få in lite vett innanför pannbenet och förstå att smällare INTE smälls på gården eller i närheten av husen. Folk är idioter!

Idag hade vi handledning i skolan, vi började kvart över nio och skulle sluta ett. Gissa när vi slutade!? Jo, klockan två (en timme senare). Mitt huvud exploderade nästan, magen ville ha mat och det kröp i kroppen samtidigt som jag höll på att somna. Jag & N fick presentera vårat examensarbete först av alla idag, det gick väl bra och kommentararna vi fick var väntade. Dock var det mindre att ändra än väntat, vilket var skönt! Nu är det bara att skicka in arbetet till handledarna en sista gång i början av nästa vecka, sedan skicka in det på riktigt :) Om två veckor är det slutseminarium, det är bara att fixa det reserande på arbetet så vi får vara med :) Yeeeeey! Jag trodde nästan att vi skulle få vänta ytterligare tre veckor på att få "gå upp" på slutseminariet.

Nu ska jag plugga lite, sen mysa med älsklingarna ;) ♥

Brrr.. Kallt!

Det är kallt som tusan ute och jag är trött som vanligt. Idag väntar ännu en heldag i skolan. Jag längtar tills uppsatsen är klar! Jag måste verkligen ändra om mina vanor, för lite sömn och motivationsbrist = inte bra :( Jag vet bara inte hur.. Jag får skylla på att det alltid är mörkt ute, jag behöver lite sol! Nu ska jag lägga mig i soffan innan det är dags att gå iväg.. Byeee!

Julhelgen!

Hejhej, lite dålig uppdatering här.. Men det har ju varit jul. Julafton firades först hemma hos M & T på morgonen, det är tradition. Senare firade vi hos mamma & pappa. Det blev en massa mat och godis på båda ställena. Precis som förra året var jag "tomte", jag tog på mig en tomteluva och delade ut paketen. Jag skrattar fortfarande åt ett rim min syster hade skrivit åt mig.. "God jul Linda, här får du någon stans att fästa din binda", jag höll på att dö och förstod såklart inte vad det var i (dum som jag är). Ni kan ju gissa vad det var..? Jag fick många fina julklappar och längtar redan till nästa jul ;) Haha. På juldagen firades morfar som fyllde år, sedan firades jul hos R's syster. Nästa år kan jag stanna hemma under det firandet, så kul var det inte.. I alla fall när jag och R aldrig får några julklappar. Jag är "vuxen" och ska väl ha vuxit ifrån det här med julklappar, men tycker ändå att det hör till att köpa något litet till sina barn! Det är tur att mina päron köper julklappar :) På annandagen fyllde min lilla pappa år, så det blev julmat för tredje dagen i rad och tårta för andra dagen i rad. Igår spenderades några timmar på TP, syster och jag trängdes med alla som var ute på jakt efter rean :P Jag hittade lite smått, handlade för lagom mycket. Idag är det dags för skola igen, en heldag väntar! :( Jag har ingen lust, men måste.. När jag kommer hem från skolan väntar sängen, jag är jättetrött som vanligt.



'tjugoförsta & tjugoandradecember

J U L L O V - vad är det? Det existerar inte i min värld. Jag önskar att det gjorde det. Jag ska vara glad att jag kan unna mig lite ledigt nu vid jul (onsdag-söndag). Jag vet, ni som jobbar kanske inte heller har ledigt men skolan borde ju ha det. Tur att det är sista julen jag går i skolan på, sen är jag vuxen och jopparjoppar. På tal om att jobba, jag kunde fått jobba på juldagsnatten men tackade nej. Det känns som jag behöver lite ledighet, jag har trots allt ingen mer ledighet att se fram emot. Okej, semester kan väl tas när man jobbar, men det är lååångt fram i tiden!

Som sagt var, från och med i morgon är jag "ledig". Jag och N har pluggat hela dagen i går och idag för att kunna vara lediga. Jag ska nog fira min ledighet redan nu, genom att äta en clementin ;) Senare idag ska jag hem till mamma och pappa, det var ett tag sen. Hoppas det bjuds på god mat! :) Nu ska här packas och fixas, sen iväg till mitt barndoms hem (haha, det lät som jag var 40 år gammal). Byyyye!


'nittonde&tjugondedecember

Hej hopp gummi snopp!

Gårdagen spenderades hemma, först storstädning av lägenheten (både dammsugning och tvättning av golv), sedan tvättades det kläder och diskades disk. Men innan allt det roliga började pluggade jag lite, det var bäst att passa på direkt på morgonen innan den fullspäckade dagen började på riktigt. Efter pluggandet och städandet kom systersöt förbi. Vi fixade med en hemmagjord julklapp som alla nära och kära ska få, vad det är tänker jag inte avslöja :P Haha, eller visst. Det är hemmagjorde geléljus med juldekorationer i ;) Jag blev hyfsat nöjd med dem, det är inte lätt när det är svårt. Hoppas dem blir uppskattade! Dagen avslutades med en promenad med älsklingen och lite filmmys framför tv:n. Filmen vi såg var "Distic 9" och den var väldigt bra!

Idag har jag även denna dag startat med plugg direkt efter uppgång från sängen. Det var skönt att få lite mer gjort på arbetet. Sedan gick jag och älsklingen en promenad till tunapark. MYS! Det var jätteskönt att ta en promenad i det vita :) Extra mysigt på väg hem när det började snöa massor. Efter hemkomsten blev det några fler timmar med arbetet (pluggpluggplugg) och nu känner jag att jag inte kan bidra med för dagen. Nya tag i morgon bitti - i skolan ;) Nu sitter jag här och nördar, funderar på att lägga mig i soffan och mysa med älsklingen, han som förövrigt sitter och nördar med något krigsspel.. Jag får helt enkelt nörda jag med, men inte med något våldsamt spel!


Mina små älsklingar som fick en ny leksak idag,
den verkar vara väldigt uppskattad av båda två ♥

'artondedecember

Idag väntar en lång och jobbig skoldag, jag hoppas att vi får en massa gjort så inte helgen behöver bestå av plugg. Jag hoppas på det bästa, men man vet aldrig hur det går.. Mindre snack och mer verkstad (eller vad man nu kan säga). Snart är det som sagt helg och det ska bli skönt att sova ut, bara jag inte vaknar tidigt som jag brukar :( Jag ska försöka sova ut ordentligt! Nehej, nu måste jag fixa iordning mig inför skolan.. Byeee..


'sjuttondedecember

God morgon - god morgon! Idag är jag "pigg och glad". Jag skulle verkligen behöva sova en hel dag, då menar jag en hel dag utan att gå upp ur sängen! Jag gissar på att jag kommer ramla ett ex antal gånger påväg till skolan idag, den här stan kan verkligen inte ploga och sanda ordentligt! Under snön som är dåligt bortplogad finns is, som gör att det bli snorhalt. En plats som borde (ska) vara isfri enligt mig är stan, gågatan. Igår när jag var på stan en snabbis höll flera personer på att halka, det var inte sandat och det var bara isfritt närmast husväggarna. Och självklart är jag inte så ego så jag låter äldre personer gå på isen när jag möter dem, utan då väljer jag isen istället för att dem ska slå ihjäl sig. Inte nog med isen i stan, här på gården är det förj*vligt! Jag tror inte att fastighetsskötaren vet vad sand är, inte snöskottning heller. Nu ser det dessutom ut som att det snöat ännu mer, vilket gör det ännu svårare att undvika att ramla. Suck.. Klagande Linda, det är jag det!

Trots min diss mot snöplogningen måste jag ändå hissa dem, utan dem som plogar skulle det vara kaos (mer än det är). Men en fet diss får hyresvärden som inte ser till att någon skottar och sandar! Snön får såklart en hiss också! ;)



Bara en vecka kvar!

'sextondedecember

Jäkla skitdag. Jag är trött och har ont i huvudet. Allt känns piss just nu, men förhoppningsvis känns det bättre längre fram mot helgen. Jag hoppas jag kan vara ledigt och bara softa hela helgen lång, det behövs verkligen! Har inget annat att skriva om här.. Huvudet är för fullt så det nästan är tomt.


Alla julklappar är i alla fall köpta, något positivt!

'fjortonde&femtondedecember

Det är en massa snö ute, så himla mysigt! Igår började det snöa lite och inatt snöade också. Nu under dagen har det snöat massor och det fortsätter! Jag ÄLSKAR att det snöar ute, det var inte en dag förtidigt! Jag förstår mig inte på folk som klagar, det är ju jätte mysigt och så blir det ljusare. Plus att det snart är jul och då SKA det vara vitt ute! HOPPAS bara att snön ligger kvar i några veckor/några månader nu. Ikväll ska jag på ett möte och för att prata om skidskolan vi ska ha i januari, den är beroende av att det finns snö. SNÖSNÖSNÖ! Haha, det blev mycket snö i den här inlägget. Bara för det bjuder jag på några snö-bilder från idag;


  
 
  

'tolfte&trettondedecember

Mysigt med lite snö ute :) Hoppas det kommer mer!
Igår var jag och familjen ute och åt julbord, det började jättebra, jag gick in i en marschall så det blev en massa stearin på mina vinterskor som är av mocka. JIPPIE! Julbordet var nästintill det sämsta jag någonsin ätit - så ni som bor i E-tuna, ät inte julbord på Flanör! Vi var dem enda som åt där igår och dem hade tagit dit ett band som spelade dansbandslåtar, det kanske var tio personer och personalen som lyssnade på dem. Stackars band säger jag bara! Pinsamt pinsamt. Nästa år hoppas jag att julbordet blir på Sundbyholms slott, som för några år sen, det var tusen gånger bättre men såklart dyrare. I natt när jag haft skorna i frysen iett ex antal timmar blev jag galen, sterarinet gick inte att bryta bort så det blev att spola varmt vatten på dem samtidigt som jag gnodde med mockaborsten. Sterarinet är nu borta - men det är en massa flottfläckar :( Jag ska lyda mammas råd och strycka på dem med hushållspapper emellan. Hoppas det fungerar!
Nu ska jag dammsuga (gör jag något annat?) och fixa med skorna. Trevlig Lucia-kväll! :)


'nionde,tionde&elftedecember

Pust! Äntligen helg igen! Veckan har bestått av en massa plugg och lite träning. Examensarbetet som jag och N skriver går framåt, vi blev precis färdiga med resultatdelen idag, bara diskussionsdelen kvar :) Plus en massa ändringar efter onsdagens handledning (nästa vecka alltså), gissar jag på.. Nya tag nästa vecka! Igår var jag och syster och simmade, det är tusen gånger roligare att ha någon att simma med. Det är urtråkigt att simma själv! Det skönaste med att simma är att det är så lätt, jag får ingen träningsvärk :P Dessutom sover man gott på kvällen efter ett par timmar i badhuset.

Idag står storstädning och tvättning av kläder på schemat, senare ikväll ska det bakas knäck :) I morgon väntar julbordet på oss, det ska bli...gott!? Jag är inte så jätte förtjust i julmat, jag tröttnar lätt på det. Men det ska bli trevligt att umgås med familjen i alla fall!

 
Ge mig lite snö snart! Snälla!?


'sjunde&åttondedecember

Åhh, jag är världens tröttaste människa! Jag känner mig aldrig utvilad! Skolan tar kål på mig just nu, det är så mycket att göra att jag snart kräks. Snart är det jul och jag blir galen på alla julklappar som ska inhandlas. Okej, jag har inte många att köpa, men det är inte lätt endå. Köpte en julklapp idag, men måste lämna tillbaka den i morgon, har hittat en ännu bättre sak att köpa ;) Jag älskar när saker passar! I morgon kommer jag vara tröttare än tröttast, jag och N ska börja skriva en timme tidigare :/ Alltså kl. 8 istället för 9. Förra veckan började vi åtta men varannan vecka när mitt hjärta börjar sent vill jag sova en timme extra bredvid honom, men tyvärr finns det ju inga grupprum lediga vid nio :( Men men, imorgon ska jag vara glaaad ändå, ska försöka köpa lite julklappar och vara positiv. Nu; soffan och tv:n!

'femte&sjättedecember

Hejhopp! Igår åkte jag och R till huvudstaden. Vi var där hela dagen och tittade in i en massa affärer. Det blev inte mycket köpt, R köpte en jacka och en julklapp åt mig ;) Själv köpte jag en julklapp åt Brembo (mamma&pappas hund), jag köpte även några småburkar som är bra att ha med sig till jobbet med tex. ketchup i. Jag köpte även små aphuvuden som man har på nycklarna. Jag kan säga så mycket som att mina förväntningar på huvudstaden var mycket höga, men knappt hälften av förväntningarna uppnåddes. Jag hade väl helt enkelt förhöga förväntningar. Men jag trodde verkligen att det fanns "fler & bättre" affärer än vad det fanns. Jag höll på att bli tokig på alla tusen H&M, Stadium, Mcdonalds! Men jag kan absolut tänka mig att åka dit igen, det finns ju lite mer utbud i butikerna än hemma ;P

Idag ska jag träna, städa, tvätta, blablabla.. (Det dyker säker upp fler saker att göra). Nu ska jag hoppa i träningskläderna och masa mig iväg till träningen.


Muffins

Bakade nyss två sorters muffins; pepparkaksmuffins & saffransmuffins. Har smakat båda sorterna och dem blev väldigt goda :) Recepten lånade jag från Maria Lindberg på rixfm. Ikväll ska jag ha lite fredagsmys med mina älsklingar, hoppas det är något bra på tv. I morgon väntar en heldag i storstaden, det ska bli mycket roligt! Nu ska jag äta upp min lilla kisse som är söt som socker ♥



Ny design åt syster



Vad tycks? Hoppas du blir nöjd söt ♥

'fjärdedecember

Trötta katter och en trött matte! Jag gick upp halv åtta idag, men efter frukosten bestämde jag och N oss för att sitta hemma idag också för att läsa artiklarna till examensarbetet. Jag har redan läst dem hundra gånger så jag kräks snart på dem. Men N hade inte hunnit läsa dem än, så därför sitter jag här hemma nu. Men jag klagar inte, jag är supertrött och känner inte för att göra någonting idag. Synd bara att N inte kunde ha sagt till i går kväll, så hade jag kunnat sova lite till och varit mycket piggare. Jag skulle säkert somna om jag la mig i soffan, men det känns onödigt. Min dag ska spenderas framför dumburken (datorn). HEEEEEEELG!


Mina trötta älsklingar, Ruben ligger på vardagsrumsbordet och Mysan på soffryggen (eller vad kallar man det?). Haha, så söta så! ♥


Juldesign

Vad tycks om juldesignen på bloggen?
Är inte riktigt färdig med den än.. Men nu är det dags att sova. God natt! :)


'tredjedecember

Ännu en dag närmare jul. Jag älskar att det fortfarande är minusgrader ute, hoppas snön kommer snart. Jag älskar att det är perfekt att ha dunjacka, mössa, vantar, halsduk och vinterskor på sig nu :) Jag älskar sommaren, men vintern är inte tokig den heller. Hoppas bara inte att det blir en sån där typisk slask-snö vinter!

Idag sitter jag hemma i pyjamasen och pluggar. Jag håller på att läsa en massa intressanta artiklar till examensarbetet, det är snart dags att börja skriva resultatet :) Det går framåt! Lite senare tänkte jag gå och träna och kanske simma, beroende på om jag får sällskap eller inte. Det ÄR tråkigt att simma själv! Nehej, nu väntar artiklarna på mig..


Såhär mycket snö vill jag ha NU! :)

'andradecember

YEEES! Det är äntligen minusgrader ute! Jag är så himla lycklig för nu kanske snön äntligen kommer!? Jag förstår mig inte på folk som klagar över att det är kallt, om alla kunde lära sig hur att klä sig efter vädret skulle det bli mindre gnäll! Själv blev jag överlycklig i morse när jag upptäckte att jag äntligen kunde börja använda min dunjacka, som jag längtat! :) Jag hoppas verkligen att minusgraderna håller i sig så det inte blir sånt höst-liknande väder det varit sen i somras. Bara 22 dagar kvar till julafton ;) I helgen skan de sista julklapparna inhandlas! Jag längtar!

Nu ska jag plugga lite innan älsklingen kommer hem ♥

'förstadecember

God morgon! Idag är jag superdupertrött - men ingenting hindrar mig från att gå upp när jag ska :P Om en liten stund är det dags att gå till skolan och arbeta med examensarbetet hela dagen, sedan träning i eftermiddag. Ikväll blir det mys med älsklingen, jag älskar när han jobbar dag :) Snart är det jul, nu kommer dagarna säkert att gå super snabbt. Synd att jag inte har någon kalander att öppna, kanske ska köpa en chokladkalender? Eller nja, inte så gott. Får göra en egen som jag gjorde när jag var liten, jag ville ju så klart ha flera, inte bara chokladkalendern :P Dags att gå nu! Heeejdååå!



RSS 2.0