Söt som socker!

Jag har inte ätit godis, chocklad, chips, skräpmat eller druckit dricka sen i söndags. Det är nästa rekord om man inte räknar med "inte äta godis på en eller två månader innan julafton", som jag klarat av två gånger. Den ena gången var jag godislös en månad och den andra två månader. Men då har jag dock ätit skräpmat. Jag funderar på hur tusan jag ska klara av att leva utan skräpmaten.. pizza och kebab - MUMS! Jag tänkte att jag kanske skulle äta onyttigt en dag i veckan, inte varje dag. Hur tusan ska jag klara av det? Hur? Jag får väl äta en frukt eller två när jag är sötsugen, men godis är gott. Åhh, nej tusan, jag ska klara av det här! Pizza på fredag eller lördag, den dagen blir det lite godis också tror jag ;) Längtar redan. Haha.


090930

Igår givk det finfint på S-HLR:en i skolan :) Jag hade alla rätt på ett "prov" som vi fick göra hemma innan utbildningen. För en gångs skull tyckte jag att det var roligt att träna på HLR, det var skönt att vi bara var sju stycken. När jag kom hem efter skolan pluggade jag en liten stund, men mitt huvud värkte och jag var trött så jag gav upp. Idag tar jag nya tag med pluggandet. Jag ska plugga geriatrik och om jag hinner psykiatri. I morgon ska jag läsa igenom allt en sista gång, för på fredag är det en stooor tenta :/ Jag hoppas att jag kan något iaf. Usch, fy, blä - jag tycker inte om salstentor, inte hemtentor heller för den delen.

Nu; mys med mitt ♥:a, sen pluggapluggaplugga!

090929

Wiiie. Jag känner på mig att det här kommer att bli en bra dag. Jag vaknade halv tio, var ganska utvilad. Gick upp och duschade och åt frukost. Hjälpte älsklingen att göra lunch. Själv ska jag äta lunch om en liten stund. Om en timme ska jag gå till skolan och ha S-HLR, vi ska ha det i fyra timmar. Efter skolan ska jag plugga tills det blir något bra på tv ;) Jag kanske ska köpa färg eller toning till håret idag, funderar på mörkare.

Nu måste jag plocka iordning lite inför skolan.


Dagens bild(er)!


090928

God morgon! Jag är trött, som vanligt. Jag hade ju en gubbe som snoozade i morse. Igår tog jag det lugnt, var hemma hela dagen. Jag satte inte ens foten utanför dörren. Idag ska jag plugga, men först äta frukost. Tror inte att jag kommer att gå utanför dörren idag heller. Jag känner mig lite isolerad när jag inte kan gå och handla som jag vill.. Jäkla kryckor. Jäkla ortos. Men utan dem skulle det inte bli bra!

 


090926

Weeej! Idag har jag varit på IKEA och hos farmor. Mamma och jag shoppade loss medans pappa var hos sin mamma, sen åkte vi också dit och hälsade på :) Mycket trevligt! Nästa helg ska vi också till farmor, då ska vi fira min faster som fyllde 60 år igår. Jag blev kallad för invalid - "där kommer en invalid" - av en farbror på farmors boende ;P Haha. Gamlingar kan vara roliga de också. Usch, nu är jag jättetrött. Det tar på krafterna att shoppa bort pengar, soffläge nu (liggläge i soffan)!


Min nya fina matta som ligger under vardagsrumsbordet, från IKEA.


Doftljus, från IKEA. De röda luktar kanel och äpple - perfekta för att få julstämning (lite tidigt men endå..)

090925

Är trött, så trött.. Därför sammanfattar jag dagen lite kort:

Redovisningsdag i skolan; jag och min grupp redovisade om schizofreni. Det gick helt okej.
Lönedag; lön och studiebidrag. Fick mer i lön än jag förväntat mig :)
Shoppat; köpte lite saker från Panduro (som öppnade igår, var där då också). Me like!



Quick knit från Panduro


Igår köpte jag den blåa, idag den gula och den gröna avlånga (bilden till höger)
Jag "stickade" en mössa igår. Idag ska jag göra en halsduk i samma färg.


090923

Halloj! Igår fungerade inte internet på hela dagen, jag höll på att bli tokig eftersom jag är beroende av att surfa :P Tillslut fick älsklingen ordning på det, men det var inte förrens sent på kvällen när han hade kommit hem från jobbet. Förutom att jag var arg på internet och tele2 hade jag världens huvudvärk och jätteont i magen. Jag hade en heldag i skolan, det var där jag fick ont :( Dessutom var jag jättejättejätte trött igår.

Idag vaknade jag hyfsat pigg, var tvungen att gå upp lika tidigt som när jag ska till skolan. Jag var nämligen hos gipsteknikern på sjukhuset och tog bort gipset. Vilken frihet! Det kändes jätteskummt när gipset väl var borta, foten kändes stel och orörlig. Jag fick en walker/ortos/"pjäxa" istället, den är minst lika klumpig den. Men fördelen med "pjäxan" är att den går att ta av! Nu får jag duscha foten men inte belasta mer än 20 kg på den. Jag trodde att stygnen skulle tas bort idag också, men det var såna stygn som försvinner av sig självt, det var bara att klippa av ändarna (det gjorde ont). Nu känns det bra, måste bara vänja mig vi den här klumpiga saken, som jag måste sova med.

Nu; plugga!

Bra eller dåligt?

Haha, jag sitter och tittar på Svenska Hollywoodfruar. Jag håller på att skratta ihjäl mig, jag kan inte bestämma mig för om jag tycker om det eller inte. Vad tycker du, bra eller dåligt?



090921

Hejhoppgumisnopp! I morse var det segt att gå upp, älsklingen snoozar alltid från klockan åtta till nio. Jag förstår inte varför han gör det, varför inte ställa klockan på nio på en gång utan att behöva vakna var tionde minut av larmet? Jag är alltid supertrött på morgonen och har jättesvårt att somna om. Men älsklingen å andra sidan har jättelätt för att somna om och han påstår att han tycker om att snooza.

När älsklingen stack iväg till jobbet passade jag på att plugga lite, eller ja, jag började plugga mendans han satt och spelade innan jobbet. Morgonrutinen här är att sätta på datorn det första man gör på morgonen. Tyvärr börjar jag ta efter den dåliga vanan. Jag har nästan blivit beroende av min dator, har den på från morgon till kväll. Självklart är den avstängd om jag går ut eller är i skolan. Att sitta vid datorn är iaf en bra lösning när man har tråkigt, tycker jag :P

Nu har jag iaf pluggat klart för idag. Har skola i morgon och efter det kommer det bli mer att plugga, mycket mer eftersom vi ska göra ett grupparbete tills på fredag. Mycket på kort tid, ja tack! (eller inte). Slängde i mig ett mellanmål nyss, vet inte om det var så passande med tanke på magen. Jag åt yoghurt och russin. Magen är redan elak, tror jag åt förmånga plommon i lördags? Eller var det den hemmagjorda tzatsikin? Skit samma, min mage - mitt problem. Ska iaf försöka äta nyttigt i veckan, inget godis osv.

Nu ska jag gosa med min stora kisse som ligger och snarkar bredvid mig :)


090920

Idag har jag bara latat mig, alltså försökt vila upp mig inför en hel vecka med plugg. Det har väl gått sådär med vilandet, men jag har iaf inte lämnat lägenheten idag = är inte helt slut i armarna. Just nu tittar jag på filmen på 4:an (kommissarien och havet), den är superbra enligt mig :P

I morgon är jag "ledig", då ska jag plugga en massa eftersom vi har två seminarium i veckan. Pluggapluggaplugga.


090919

Kort sammanfattning av dagen;
Gick upp ganska sent. Mamma ringde och frågade om vi skulle åka ut till kollo. Åkte ut till kollo och plockade äpplen, sa hej till mormor och morfar. Hem igen. Städade (älsklingen dammsög, jag diskade och gjorde rent i kylskåpet). Storhandlade tillsammans. Tvättade älsklingens jobbarkläder. Slappade framför tv:n, med varsin dator framför. Nu: film och godis.


Vill ha!



Måste köpa!


Weeej

Måste titta på Dirty dancing kl.22 på 1:an.
Har bara sett den en gång, på en muskiklektion i 9:an.
Kommer ihåg att jag tyckte den var väldigt bra :)



Någon mer som ska titta?


090918

Idag har jag varit i skolan en snabbis, jag och en klasskompis letade efter en artikel och vi hittade en bra ;) När jag kom hem var jag helt slut. Det tar på krafterna att hoppa fram och tillbaka. Jag kommer aldrig vänja mig vid det, tur att det bara är en dag till jag måste hoppa till skolan (utan att gå på foten). På onsdag är det byebye med gipset :)

Usch, jag är trött. Det måste ha något med årstiden att göra!? Jag känner mig trött när jag går upp på morgonen, sen är jag trött hela dagen. Det har varit så en tid nu..



Det är dags för fredags myyyys!

Myströja

Min nya tröja (har en likadan i cerise);



090917

Vilken jäkla besvikelse! Jag beställde en massa kläder från H&M, men det tänker jag INTE göra igen. Mer än hälften ska skickas tillbaka (för stort/litet och motsvarade inte mina förväntningar). Kläderna såg bra ut på bild, men var helt anorlunda i verkligeheten. Jag har beställt från H&M förut, då har jag blivit nöjd. Men det verkar som storlekarna har ändrast, skiljer jättemycket från plagg till plagg. Nästa gång jag vill köpa kläder går jag ner på stan! Jag känner mig så himla besviken, jag som hade längtat så efter det här paketet. Aja, en positiv sak med att skicka tillbaka kläderna är ju att det inte blir så dyrt som det skulle ha blivit om jag behållt allt.

Förutom att ha blivit besviken idag har jag varit i skolan. Vi hade en föreläsning om förstämningssyndrom, första psykiatri lektionen. Det är intressantare än vad jag trodde att det skulle vara :) Mina armar är helt slut av hoppandet till och från skolan. Synd att man inte hade längre till skolan så man hade kunnat åka buss (sluppit gått så långt) :P Jag känner mig jättelat, men det är jobbigare än jobbigast att hoppa på ett ben, men hjälp av kryckor såklart.

Nu har jag så ont i magen så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Ska försöka lägga mig i soffan och vila, jag har varit så uppstressad idag.. Just ja, jag har inte tagit några värktabletter idag - duktiga Linda! :)


Mörkt och regn

Det är inte klokt att det redan är mörkt ute. Det är mysigt samtidigt som det är lite läskigt (är mörkrädd). Dessutom regnar det här, det gör det lite kusligare. Jag längtar verkligen tills det blir lite kallare ute så jag kan gå runt i mysiga stickade tjöjor. Nu låter jag plötsligt glad över att hösten är här, jag har insett att sommaren är över. När älsklingen kommer hem blir det mys i soffan med några tända ljus (när han nu kommer hem..)


090916

Hallå! Idag är det plugg som gäller, för hela slanten! Vi börjar läsa psykiatri i skolan i morgon, så det är aldrig fel att förbereda sig lite. Vi har dessutom två uppgifter att göra till nästa vecka, så jag tänkte sitta och klura på den första. Vi får väl se vad som händer ikväll, det blir antagligen en lugn hemma - ligga och titta på tv - kväll ;P Men först och främst, plugga!


Hoppas min "pluggkompis" kommer och lägger sig bredvid mig snart..


God natt!

Nu säger jag god natt! Jag har jätteont i revbenen (brukar ha ont på kvällarna) och foten värker. Det är bara att stå ut med smärtan och vänta på att värktabletten börjar verka.

I morgon är det "bara" en vecka kvar innan gipset och suturerna ska tas bort. *Är jättetrött på gipset redan efter knappt en vecka* :(


Satt precis och knåpade ihop några collage på katterna. Har en massa bilder som aldrig används så jag tänkte göra nåt kul med dem. Funderar på att göra ett riktigt collage med en massa bilder, man det får bli en annan dag. Först måste jag "framkalla" alla bilder och köpa en ram.









090915

Trött.. Så trött! Jag är alltid trött, jag vet inte varför. Det är jättejobbigt att vakna efter tio timmars sömn och fortfarande vara trött. Det varkar inte spela någon roll hur mycket/lite jag sover, jag är lika trött ändå. Några andra som också verkar vara trötta dygnet runt är katterna, eller ja dom är ju vakna på nätterna när jag sover :P Igår var min syster här och fotade dem, då blev det inte mycket sömn för deras del. Men idag blir det lugnare, jag har ingen aning om vad jag ska göra. Jag får väl sitta här och leka datanörd och sen plugga när jag vaknat till.



090914

Härligt väder ute, synd att jag är så trött att jag inte orkar gå utanför dörren idag. Jag bestämde mig i går för att inte gå till skolan idag, jag kände att jag kunde sitta hemma och plugga istället. Så nu har jag pluggat en liten stund och ska snart fortsätta igen. Det tar så himla mycket på krafterna att hoppa på kryckor, därför är det väl lika bra att stanna hemma istället för att slita ut sig genom att hoppa fram och tillbaka till skolan. Jag känner att jag orkar mer om jag sitter här hemma. Aja, mitt problem om jag missar något viktigt (men det tvivlar jag på att jag gör).

Idag är det exakt 5 år och 7 månader sen jag och älsklingen blev tillsammans ♥ Undebart! :)


Ruben & matte "bigfoot" ;P


090913


Jag vill, jag vill, jag vill tilbaka!


Idag är det så himla trist väder här, jag önskar att jag var i något varmt land! Tänk er att sola och bada. Det är väl bara att spara pengar och hoppas på att man har tid att åka någonstans nästa år. Hmm.


090911

Usch, jag har världens träningsvärk i armarna, axlarna och ryggen. Hela jag känns öm. Jag och kryckorna kommer inte överrens, jag slår vad om att dem jävlas med mig för jag tycks inte få dem i lagom höjd. Antingen blir dem för låga eller för höga. Hmm. Och trots att jag satt på skumgummi på handtagen får jag ont. Någon som har förslag på vad jag kan sätta på handtagen istället? Just nu skippar jag kryckorna inomhus, jag hoppar hellre på ett ben.

Nehej, nu ska jag väl plugga lite till och sen hoppas på att mammis kommer och hämtar mig. "Utflykt" i helgen.


090910

Haha, mitt i natten och jag kan inte sova. Jag antar att det har med foten att göra. Jag sov en och en halv timme på eftermiddagen, så det kanske är därför. Låg vaken mellan elva och tolv nu på kvällen, sen gav jag upp. Det är väl bättre att vara uppe och göra någonting än att bara ligga i sängen och tänka "måste somna, måste somna..". Det jobbigaste just nu är kryckorna, det kommer väl ta ett bra tag innan jag är van. Jag hoppade till ICA förut med R och mötte systersöt på vägen dit. Det tog verkligen hundra år att komma fram. Jag tar stora hopp i hopp om att jag ska få mindre ont i händerna och att det ska gå snabbare. Bull heller att det går snabbare.

Tack systersöt för att du skjutsade mig till och från sjukhuset idag, och tack för den lilla maskotten ;) Tack även till R som ställer upp och står ut med mig, (jag pekar - han hämtar). Hihi. ♥

Nehej, nu ska jag försöka sova igen.

090909

Idag smäller det. Haha, jag är lite nerös! Magen kurrar men den får ingen mat :(

Önska mig lycka till :)

090907

Kort sammanfattning av dagen;
En heldag i skolan, två intressanta föreläsningar. Tyvärr var jag jättetrött så jag kunde inte koncentrera mig ordentligt. Efter skolan styrketränade jag, så himla skönt! Jag pratade även med en av instruktörerna på gymmet som ska hjälpa mig med ett träningsprogram när jag hoppar på kryckor. Jag vill ju inte sitta stilla på min tjocka rumpa under flera veckor, utan jag vill röra på mig trots att jag opererats. Efter dagens träning gick jag hem, duschade, gick och handlade, åt mat och nu sitter jag här. Ska titta på tv snart :)

I morgon är det skola igen, två föreläsningar. Då är det även bara en dag kvar till operationen. NERVÖST!


Spykatten



Ruben har spytt i sängen, för andra gången. Usch säger jag bara! :(


090906

Hejhejhallå! Idag är det söndag, veckans tråkigaste dag. Jag sov till ungefär nio i morse, så himla skönt. Det känns inte som att jag gjort något vettigt idag, har tvättat R's jobbarklädder och diskat, förutom det har jag bara setat här och framför tv:n. Samtidigt som det känns som att jag bara slösar bort tiden på att göra ingenting så är det himla skönt att bara kunna slappa en dag i veckan.

Imorgon är det skola igen, har två föreläsningar. Efter skolan tänkte jag gå och träna, det blir väl sista träningen innan operationen. Åhh, snart är det onsdag.. Börjar bli nervös!


Bjuder på en bild på Brum (mamma & pappas hund);


Värk i foten


Ont som vanligt.
På onsdag hoppas jag att det går att göra den bättre.
*Håller tummarna*


090905

God morgon/god förmiddag!
Idag vaknade jag strax efter tio, så himla skönt att jag fick sova ut ordentligt. Känner mig lite trött fortfarande, men det kanske är för att jag inte ätit fruksot än. Dagens planer består av ettårskalas och en myskväll med mitt ♥:a. Synd bara att ettåringen har vattkoppor, så hon är väl inte världens piggaste. Tur att jag och R redan haft vattkoppor när vi var yngre, man kan ju inte få det mer än en gång :)

Nu kurrar magen, dags för frulle!

Städning pågår!

Städa, tvätta och lyssna på musik, finns det något roligare att göra en fredag kväll? Mitt mål med städningen är att det ska bli fint tills älsklingen kommer hem, tänkte överraska honom med mysiga ljus (tänkte ställa några på bordet och några på fönsterbrädan - bara inte katterna går för nära), en kall öl, godis och chips med dipp :D




Dagens bild


Sån underbar känsla ♥


090904

Hejsansvejsan! Imorse blev jag väckt klockan åtta, som vanligt. Det är en gubbe som ställer klockan på larm så tidigt, trots att han inte går upp förrens nio. Jobbigt för mig när jag har en sån här trött-hela-tiden-period! Jag känner att jag verkligen behöver få sova ut ordentligt någon gång, men det värsta är att jag inte alls kan sova länge om jag får.

Nu sitter jag här och jäspar. Det tog på krafterna tidigare idag då jag var och tränade. 45 minuter styrka blev det, jag hade noll motivation till att köra någon kondition. I morgon kommer jag säkert att ha ännu mer träningsvärk än vad jag har nu, usch. I morgon är det kalas också, ettårs kalas för att vara exakt :) Köpte en jättesöt grej igår, jag kan avslöja vilken färg grejen har - ROSA! Det är ju en liten ejej som fyller år så.

Nehej, nu kanske det är dags att städa lite här hemma. Katthår överallt! Får se om skolböckerna åker fram lite senare, alltid jag och skjuta upp saker..




090903

Dagarna närmar sig med stormsteg..

Idag hade vi en heldag i skolan där vi lärde oss om barn och olika symtom på sjukdomar. Det är jätteintressant men mycket att lära sig till tentan! Inte nog med alla symtom så ska vi kunna vilka undersökningar som ska göras och vilka behandlingar som finns. Det kanske låter lätt? Men då ska jag tala om för er att symtomen som små barn har på en sjukdom liknar flera sjukdomars symtom. Det här blir något att bita i, imorgon tänkte jag plugga hela dagen då vi inte har några föreläsningar.

Inte nog med att det är mycket att trycka in i hjärnan, jag har jätteont i kroppen :/ Måste vara träningsvärk sen igår. Haha. Vi får väl se om jag kan bota träningsvärken i morgon med lite mer träning. Nu ikväll tänkte jag i alla fall sitta på mitt feta arsel och titta på lyxfällan, eskilstunabor som är med ;) Dessutom ska det bli extra intressant att se eftersom det spelades in en liten snutt av programet hos frisören när jag var och klippte mig i början av sommaren. Så om jag har tur kanske jag ser mig själv när jag sitter och får håret tvättat ;P

Favorit

Min favorit just nu, luktar så himla gott! (:


165 kr på The Body Shop


Träning 090902

Det blev 45 min styrketräning och 15 min kondition idag. Dessutom passade jag på att sola i 30 min efter träningen :) Jag måste ju försöka ha kvar min solbränna ett tag till, i alla fall nu när det börjar bli höst. Jag är helt slut nu, men ska försöka plugga lite ändå. Byee!


090902

Imorse vaknade jag halv sju, gissa vad min första tanke var när jag tittade på klockan? Om exakt en vecka är jag på sjukhuset och väntar på att opereras. Jag fick papper hem igår angående operationen, på onsdag kl.7 är det äntligen dags. Jag vill att dagarna ska gå fort, men samtidigt inte. Jag vill kunna träna så mycket som möjligt innan nästa onsdag men samtidigt ser jag fram emot operationen så mycket så jag vill att tiden ska gå fort. Jag har trots allt väntat väääldigt länge på den här operationen.

Idag ska jag i alla fall tvinga mig iväg till gymmet, hade tänkt att simma också men det kanske blir för mycket. Styrketräning och kondition får nog duga :) Idag är jag "ledig" från skolan, men jag måste plugga så jag vet vad jag har att göra efter träningen..


Träning 090901

Puh, nu är jag hemma igen. Jag och sis joggade i skogen, 2,8 km för att vara exakt. Jag trodde aldrig att jag skulle orka så mycket som jag gjorde. Jag stannade en bit ifrån "mål/start", jag kände att jag inte skulle klara mer, det kändes nästan som att jag skulle kräkas. När jag kom hem ifrån skogen gjorde jag lite styrka framför tv:n (15min) och stretchade (15min). Så nu är jag nöjd med mig själv, bara att hoppa in i duschen och sedan äta en macka.

Om jag vaknar på "rätt sida" i morgon så ska jag träna lite då också, kanske går iväg till gymmet (där jag inte varit på hela sommaren).

090901

Hejhopp! Nu har skolan börjat igen, det var andra skoldagen idag. Igår mjukstartade vi med en halvdag, men idag var vi igång igen som vanligt med en heldag. Det känns som att det kommer bli många heldagar under den här kursen, det är både på gott och ont. Den kursen jag läser nu heter "Medicinsk grundkurs 3", än så länge tycker jag att det vi lär oss är intressant, men det kommer säkert någon svacka under de närmaste fem veckorna.

Förutom att skolan är igång igen har jag fått mitt träningsintresse tillbaka, jag har knappt tränat någonting alls under sommaren. Det kan ju bero på att jag jobbat hela sommaren, men nu är suget tillbaka. Det är bara lite synd eftersom jag inte kommer att kunna träna mer än i en vecka nu, för den 9/9 ska jag opereras. Som jag har väntat på den där operationen, nästan ett år sen jag fick veta att jag kunde opereras för att bli bra. Jag skulle ha opererats i somras, men smart som jag var valde jag att jobba istället. Lite erfarenhet inom mitt framtida yrke är bra att ha :) Dessutom känndes det bra att tjäna lite pengar!

Så om en vecka kommer jag säkert att vara världens nervösaste! Men jag litar på sjukvården så det kommer säkert att gå finfint. Det jag är mest nervös inför just nu är när dom ska sätta nål (PVK). Jag har ju satt nålar själv, men ändå är jag fjantig. Jag har alltid varit sprut/stick rädd men sen jag blev blodgivare har det blivit bättre, skolan och praktiken har också gjort att det inte alls känns lika skrämmande. Men som sagt var, jag kommer nog att vara nervös inför narkosen också. Det är tur att jag känner dom som jobbar på uppvaket i alla fall :)

Om en liten stund ska jag och sis ut och jogga. Jag hoppas att jag orkar, för jag vill verkligen jogga. Min kondition är inte alls bra så jag kommer att få kämpa hårt för att orka hela spåret (2,5km tror jag det var). Om vi nu joggar i skogen ;) Nu ska jag göra mig i ordning och hoppas på att sis ringer och säger att hon är redo ♥



Bjuder på en bild, tagen för 1½ vecka sen.


RSS 2.0