sistadecembertvåtusensju

Nu har jag ätit gott och druckit lite vin :) Nu ska jag sätta mig i soffan och bara njuta av kvällen!

GOTT NYTT ÅR!

/l
image413


Gott nytt år!

Nu är det inte så många timmar kvar på detta år, ikväll ska jag och älsklingen äta och dricka gott :) Tror att det bara blir vi två här hemma, men det gör inte så mycket. Vi blev bortbjudna, men vi tackade nej eftersom Ruben är rädd för smällare och sånt.
Idag var vi och hämtade Ruben hos mormor och morfar, de har varit kattvakt åt honom eftersom vi var borta och åkte skidor över jul. Ruben var så mysig när vi kom för att hämta honom, men när vi skulle åka hem så ville han inte in i buren. Lilla kissemissen hade haft det så bra hos mormor och morfar så han ville inte hem. Men vi fick iaf in honom i buren tillslut och nu har han gömt sig här hemma.
Nu ska jag börja med maten.



Nästa år blir ett bra år, det känner jag på mig :) Jag längtar redan till sommaren..



/l

Bilder

Stugan


Brum



Älsklingen & jag


Utsikten



image405

Fjätervålen

Kom precis hem efter en veckas julfirande. Har varit i Fjätervålen med mamma, pappa och älskling + syster och "storebror" :) Det bästa med hela resan dit upp var att det fanns SNÖ! Tänk er.. SNÖ på JULAFTON. Mamma släpade med julklappar och en massa julmat så vi har haft en riktig julstämning där borta :)
Torsdag, fredag och lördag åkte jag och älsklingen skidor, mycket kul. Älsklingen var duktig, fast han inte åkt så mycket tidigare. Jag provade att åka snowboard i fredags, men det var så isigt i backen så jag blev lite feg och åkte därför bara två åk med den och sen blev det skidåkning av hela slanten :)
När vi kom hem idag tittade jag på biltaket, det fanns fortfarande lite snö där :) Ibland är det bra att ha två takboxar, iaf när man får med sig lite av det vita hem :)
Nu ska jag sätta mig i soffan och titta på tv :) Lägger ut bilder i morgon!

/l

1 dag kvar ;)

I morgon är det julafton :D
*JIPPIE*

Jag kanske inte hinner skriva nåt i veckan, kommer ha mycket att göra :)
Jag säger det ännu en gång, GOD JUL!

/l

image386

God Jul

God Jul & Gott Nytt År!

/l


image387

Hallå där

Idag sov älsklingen och jag till kl. 1 :/ Vi behövde antagligen sova ut ordentligt. Men vi hann iaf hälsa på älsklingens syster, gav barnen julklappar eftersom vi inte träffar dem på julafton. Jag fick en julklapp idag, av min svärmor :)
Nu är jag äntligen klar med alla julklappar :D Känns skönt! Jag och syster slog våra kloka huvuden ihop och hittade på en bra julklapp åt pappa (som var svårast att köpa till) och så har vi köpte en födelsedagspresent till honom :)
Imorgon ska vi hälsa på mormor & morfar, ska hem till mamma & pappa också :)
Nu ska jag mysa med älsklingen och sova.

GOD NATT!

/l

:)

Ska gå på stan med syster snart :)
Hoppas vi hittar de sista julklapparna nu!

/l

Kul?

Är det verkligen så kul att spela hög musik?
Inte så kul för de som blir störda..
:/

/l


Sötnosen!


Go'kväll

Inatt sov jag hemma hos mamma & pappa, det är inte ofta jag gör det nuförtiden.
Idag har jag städat, varit och handlat mat med älsklingen, varit på Tunapark med syster, hjälpt pappa med en tv och städat ännu mer. Just nu håller jag på att tvätta. Idag har jag och syster köpt en julklapp till mamma, nu är det bara pappas julklapp kvar.
Ska titta på tv snart, men innan det ska jag hänga upp min tvätt på tork :)

/l


Fy

Man kan bli galen, jag kan inte plugga eftersom grannarna håller på att väsnas :/ Jag tror de slipar golven eller nåt sånt. Det låter iaf väldigt mycket, det är inte första gången de gör det utan det började för några veckor sen :/ Ljudet börjar alltid när jag ligger och sover eller när jag ska plugga, irriterande!
Idag har jag en lektion, sen är det jullov :) Men under lovet ska jag plugga en massa så det kommer inte kännas som lov.. Idag ska jag försöka köpa en julklapp till syster, vet vad jag ska köpa så det borde inte bli något problem :) I morgon ska jag och syster förhoppningsvis köpa julklappar till mamma och pappa. Och så måste jag köpa något till pappa i födelsedagspresent. Har fortfarande ingen aning om vad jag ska köpa till honom :/ Jag har så dålig fantasi!
Nu ska jag fixa lite här hemma innan jag ska till skolan.

/l


Usch

Det är så kallt ute :/ Tur att det inte är någon snö!
Jag har blivit riktigt förvirrad, jag fattade nästan ingenting av det vi gick igenom på lektionen i dag. Jag tror att min hjärna är fullproppad med nya saker så den inte kan ta in mer nu. Men jag ska försöka läsa i mina böcker och då kanske jag förstår allt lite bättre. Men innan jag gör det så ska jag vila, annars orkar jag inte..

/l


Godmorgon

Usch, jag är trött. Vill sova mer, men jag har skola snart.
Nu ska jag fixa i ordning mig och sen kila iväg. Skriver mer ikväll :)

/l

Äntligen

Nu är jag hemma igen, det blir alltid så sent när vi hälsar på farmor eftersom pappa fixar med hennes räkningar. Jag, sis och mamma åkte till Ikea, köpte lite smått & gott :) Som tur var handlade jag inte för så mycket pengar, jag blev lite chockad när jag betalade. ^^
Nu ska jag sova, har skola i morgon.
God natt!

/l


^^

Nu åker jag till Ikea med familjen, men älsklingen stannar hemma. Och så ska vi ju hälsa på gamla farmor :)

/l

Söndag

Jaha, då var det söndag igen. Veckan har gått så fort, men jag har hunnit med så lite. Idag ska jag hälsa på farmor och åka till Ikea. Skulle behöva plugga idag också, men jag får se om jag hinner. Jag vet inte riktigt när vi ska åka dit, ska försöka plugga lite innan iaf :) Nu ska jag äta frukost och väcka älsklingen :P

/l


Halloj

Idag har jag och sis varit i Västerås, hittade några julklappar men jag är långt ifrån klar än. Måste köpa julklappar åt mamma och pappa, har ingen aning om vad jag ska köpa till dem :/ Och så fyller ju pappa 50 år snart, vet inte vad jag ska köpa till honom då heller.
Efter Västerås åkte jag och sis hem till våra älsklingar och åt mat, sen åkte vi till mormor och morfar :) Där fick vi fika och tårta :D MUMS! Kissemissen Ruben var också med dit och hälsade på.
Nu ska jag mysa med älsklingen och titta på tv :)

/l


Egon

image381

skinka

Wejwejwej. Nu har jag fixat julskinkan :D MUMS! Fast jag kokade inte den själv, jag köpte en fördigkokt som man bara behövde grilljera. Men den blev iaf god!
Den nya tv:n har kommit nu, mycket större än den gamla ;)

/l

image380

Mys

Vaknade för en stund sen, ska äta frukost snart :) Idag ska jag på julbord (fast jag inte tycker om julmat), men det ska bli kul iaf :) I morgon ska jag och sis handla julklappar, på hemlig ort :P Och så ska vi till mormor och morfar efter det :)
Nu är det frukostdax..

/l


Nattinatti

Nu ska jag försöka sova. GOD NATT!

/l

Grr

Hmm, ingen tv idag heller :/ Jag tänker inte stanna hemma hela dagen i morgon och vänta som jag gjort i två dagar nu. Faen, jag som ville köpa frukt idag.. Vågade ju inte gå iväg till affären, för då hade säkert posten kommit med tv:n. USCH säger jag bara..

Nu ska jag titta på tv (Efterlyst) och äta räkor :D

/l


HAHAHA

skriv ditt namn med lillfingret: linda

skriv ditt namn med armbågen: linda

skriv ditt namn med pannan: oli98okn hbfdrceaz

skriv ditt namn med foten: linda

Skriv ditt namn med näsan: lindqa

skriv ditt namn med örat: kunmb hza<

skriv ditt namn med munnen: linda

Haha, försök du också :P

Deg

Måste köpa mer pepparkaksdeg så jag kan baka några elaka tomtar.. HAHA.

image370

Uttråkad

Duktiga mig, har pluggat i en timme nu. Men jag hann inte med så mycket eftersom det är ganska svårt :/ I morgon ska jag försöka plugga lite till, hoppas jag känner för det då iaf.
Jag känner mig jätte uttråkad, om det inte var för att jag måste vara hemma nu så skulle jag ha gått på stan, det är ju lucianatta idag.. Hade säkert fått gått med syster och hennes kille, men nu är det så att jag väntar på den förbannade tv:n som skulle ha kommit redan igår :/ Hoppas älsklingen gottgör mig sen eftersom jag satt hemma hela dagen igår och väntade på att tv:n skulle komma, missade träningen o allt :/ Så om den inte kommer idag så blir jag mycket arg. Hmm, nu ska jag titta på tv.

/l


Blä

Var nere på stan nyss, skulle lämna in en lapp till EGF's kansli.. Men tro det eller ej, det var stängt :/ Hoppas det är öppet i morgon så syster kan lämna våra lappar.
Jag känner inte för att plugga idag :/ Har inte börjat än, vet inte om jag vill/orkar/känner för det heller. Får se om jag har lust lite senare. Nu ska jag mysa med min älsklingskisse och diska :P

/l


Mat snart

Mums, idag ska jag vara onyttig :P Älsklingen är och köper kebab åt oss.
Ska sätta fart med pluggandet efter maten.

/l


Lucia

Varifrån kommer  vår vitklädda Lucia med ljus i håret?  Vissa forskare anser att seden har sitt ursprung i en tysk sed som uppstått i Rhenområdet. I protestantiska kretsar har man ersatt den traditionella julklappsutdelaren Sankt Nikolaus som inte passade den nya läran, eftersom han var ett katolskt helgon med Jesusbarnet, Kindchen Jesus. Denna fick symboliseras av en vitklädd ung flicka med gloria, en ljuskrans, kring sitt hår. I Tyskland var detta en Julaftonssed som inte alls hade samband med Lucia. Den vitklädda och gloriaförsedda flickan motsvarar däremot helt vår egen Lucia med ljus i håret. Troligtvis har vi alltså här en föregångare till vår svenska Lucia.

Själva legenden om Lucia är mycket tragisk. Lucia var en ung kvinna som led martyrdöden efter att ha använts sin hemgift för att ge de fattiga mat. Enligt legenden ska detta ha tilldragit sig i Syracusa på Sicilien år 304 just december 13. Hennes fästman uppges ha blivit mäkta förgrymmad över sin trolovades tilltag och anmälde för prefekten att Lucia var kristen. Hon befanns skyldig och dömdes att brännas på bål. Elden rörde henne dock inte så hon avrättades med svär istället. Enligt en del legender fick Lucia som första straff för sitt tilltag sina underbara vackra ögon utstuckna. Detta straff bet dock inte på henne för antingen så fick hon enligt legenden nya, ännu vackrare ögon, eller så fick hon en förmåga att se mer än seende ögon förmådde. Lucia blev så småningom helgonförklarad och inom dem romersk katolska kyrkan högtidighåller man Lucia som Syracusas skyddshelgon som åkallats speciellt för ögonsjukdomar. Kvarlevorna efter Lucia lär finnas i S:t Jeremias Kyrka.

Legenden om Lucia i Sverige

Vad vet vi om Lucia firandet i Sverige? Inte mycket. För de flesta av oss är det antagligen en kär högtid i midvinterns mörker. Luciafesten äger rum den 13 december, och kommer till oss med sånger och hopp om ljusare dagar framåt i tiden.  Vi behöver Luciafesten med sin Luciabrud, stjärngossar och Staffan som sjunger sången "Staffan var en stalledräng", med sin klara röst.

image376


God morgon

Vaknade vid tio, hade inte ställt klockan på larm. Men jag fick ha sovmorgon eftersom jag inte har någon skola idag :D
Idag ska jag plugga, plugga och plugga. Men först frukost ;)

/l


Jultävling :)

http://sjukdom.blogg.se/ har startat en jultävling. Man kan vinna en iPod Nano, en MP4-spelare samt biobiljetter. Alla som har en blogg kan vara med och tävla. Allt du behöver göra är att gå in på http://sjukdom.blogg.se/1197118686_jultvling_vinn_ipod_n.html och läsa om tävlingen. Det är absolut inte svårt att vara med!

Tävlingen hålls av en kille som berättar om hur det är att leva och ta hand om en neurologiskt sjuk mamma. En mycket läsvärd och bra blogg om ni frågar mig :)

Jag skulle vilja vinna en iPod Nano eller en MP4-spelare för att min gamla MP3-spelare är trasig och jag har inte råd att köpa någon ny just nu. Jag pluggar till sjuksköterska och de mesta av mina pengar går till böcker som är svindyra. Jag ÄLSKAR musik så jag skulle verkligen behöva ha en ny musikspelare så jag kan lyssna på musik när jag inte är hemma. Jag skulle inte heller ha något emot att vinna biobiljetter, då skulle jag bjuda min fästman på någon bra film :) Det skulle vi båda uppskatta :) 

Så nu tycker jag att ni också ska ta chansen att vara med och tävla! :)

Glöm inte bort att gå in på http://sjukdom.blogg.se/1197118686_jultvling_vinn_ipod_n.html och läs mer om tävlingen!

/l


image372image373

Gosegris

Nu har jag städat klart för idag. Har bara disken kvar :P (det tråkigaste som finns).. 
Min lilla kisse älskling blir bara mysigare och mysigare. Jag hoppas att han börjar ligga i soffan när jag tittar på tv, gjorde ett försök nyss men han la sig bara på soffbordet. Nu kanske ni tror att min kisse är en kattunge eftersom jag skriver "min lilla kisse", men han blir två år i april :) Han kommer alltid att vara min lilla älskling. Min stora älskling är ju Robin <3
Nu ska jag kolla på tv, sen sova.

GOD NATT!

/l


Heroes

Så himla bra! Någon som håller med mig? :)

image371


Pepparkakor

Mums, nu är dom klara ^^



Nästa gång jag bakar ska jag använda min nya form..



..men degen räckte inte till den idag. Dessutom var degen "elak" det gick inte som jag ville.. Jag ville göra tunna pepparkakor men de gick bara sönder när jag försökte.

Nu ska jag städa lite, skriver mer sen.
Ikväll är det HEROES :D

/l

Plugg

I morse när jag vaknade låg min kisseälskling i min säng nere vid fötterna, han låg och sov ^^ Han var väldigt kelig när jag började klappa honom.
Nu ska jag plugga, sen skola efter lunch!

/l

 

Mums

Ser gott ut.. Kanske ska baka i morgon ;)

Rockyroad julgodis

image366

Förberedelsetid: 10 min

Färdigt på: 40 min

Ingredienser

12 kakor

600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2  påsar dumlekola
2  nävar mini marshmallows
3  dl salta jordnötter
1  dl skalade pistagenötter

Gör så här:

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


Kvällen är räddad

Dr Houses svåraste fall

En hemlös kvinna tas in på sjukhuset. Doktor Foreman är övertygad om att kvinnan simulerar sin sjukdom och sina krampanfall för att få tak över huvudet, varm mat och någonstans att sova. Men en irriterad doktor Wilson är säker på motsatsen och får House att åta sig fallet.

I takt med att kvinnan tycks bli allt sämre ökar pressen på House och de övriga läkarna. För att kunna rädda kvinnan måste de ta reda på vem hon är och vilken medicinsk historia hon har. När de lyckas med det börjar pusselbitarna att falla på plats - tror de. Men kvinnan rymmer från sjukhuset, hårt medicinerad och troligtvis bärande på en mycket smittsam sjukdom. När polisen på nytt omhändertar kvinnan tvingas de använda en elpistol, som försämrat kvinnans skick ytterligare. House börjar ana att diagnosen de ställt kan vara felaktig, något som kan få ödesdigra konsekvenser för kvinnan.

image365

Tvätt

Håller på och tvättar just nu. Ska försöka städa lite också.
Glömde berätta förut att jag köpt julklappar idag :) Men har fortfarande en massa kvar att köpa.. BLÄ!

/l


Saknar sommaren.. <3

Trött

Hur kan man bli så trött? Jag orkar inte ens gå och handla :/
Har varit i skolan idag, var trött redan då. Men efter lunchen blev det bara värre. Kanske är dax för en järntablett? Jag orkar nog inte plugga idag heller, men i morgon ska jag skärpa mig och göra nåt vettigt.
Nu ska jag glo på tv och kanske sova en stund..

/l


Ord

Lämna det gamla bakom dig och gå vidare!

Hmm

Orkar inte mer..
Säger god natt nu. Ska upp tidigt i morgon.

/l

Beroende

Mycket bättre än lypsyl, är inte lika beroende längre tack vara denna..
image362

Avslutning

Nu är jag hemma igen :) Gibbon-avslutningen gick bra, det var bara nio av fjorton barn där idag.. Det var jättekul att se så många glada miner, det verkade som alla hade extra kul :D
Nu ska jag titta på tv.. I morgon har jag skola på förmiddagen.

/l


Gibbon

Snart kommer syster hit :)


Vemdalen 2007

Här kommer lite bilder.. Glömde att ta med mig digitalkameran så jag tog med min mobil istället, därför är bilderna väldigt dåliga..




image357

Blod

Nu har jag varit och lämnat blod, första gången :) Det gjorde inte ont och jag blev inte yr. Personalen var mycket trevliga och berättade hur allt gick till.
Ikväll är det gibbon-avslutning, men innan det ska jag gå på stan och köpa julklappar med älsklingen <3

/l

image348

Home

Japp, nu är jag hemma igen :D
Har lite ont i armar och ben men det är sånt man får räkna med. Jag hade iaf kul! 120 ner för backen hela tiden :) Det känns som vi kommer närmare varandra varje gång vi åker bort och det är bara kul.
Nu när jag äntligen är hemma så ska jag ta och mysa lite med min älskling som jag saknat massor! <3

Lägger ut några bilder sen..

/l

JAAAA

Idag åker vi :D

image294

Knäck

Bakade knäck nyss. Jag lyckades med att bränna mig på långfingret :/ Gör ont! Det har till och med blivit en blåsa nu :( Jag lyckades även med att ta sönder ett glas, jag skulle ställa in det i skåpet och tappade det i golvet :/ Jag tror jag har otur idag! Men nu ska jag kolla på Heroes, förhoppningsvis händer det inget mer idag. KLANTIGA JAG!

/l

image346

image347

:/

Den 3 december förra året..
Det var veckan innan vi skulle åka till Vemdalen..
Det var den värsta dagen i mitt liv..
Det var då jag stukade foten för andra gången..




Men i morgon när vi åker, då ska jag iaf inte ha ont!

onsdag

Har precis pluggat klart. Fast jag måste plugga lite efter skolan ändå. Nu ska jag städa, har massor av disk att diska..  Kanske ska dammsuga också. :P
I morgon åker vi <3

/l

image344

image345

Hmm

Jag kan erkänna att jag inte diskade förut. Men jag gjorde iaf nåt vettig, jag pluggade.
Nu ska jag gå och sova, hoppas bara att jag kan somna. Har fått problem med det igen.
I morgon ska jag gå upp skapligt så jag hinner plugga lite innan skolan. Känns som det är bättre att plugga nu istället för när jag kommer hem från Vemdalen.

GOD NATT!

/l

image316

pepparkakor

Var på affären nyss, tänkte att jag skulle testa att äta ädelost på pepparkakor. Så jag köpte både och. Jag tyckte att det var helt okej, men lite annorlunda. Testar man inte så vet man inte om man tycker om eller ej. Nu ska jag försöka göra något vettigt.. Kanske diska lite, fast jag har ingen lust :P

/l

image342  image343

skola

Tro det eller ej, men tiden gick så mycket fortare idag! Hade lektion i 3½ timme, men det kändes som mindre. I morgon har jag en lektion som är 4 timmar. På torsdag har jag lektion i 3½ timme..  Sen bär det av mot Vemdalen :D
Ska väl packa det sista ikväll. Det är ju mest skidkläder som jag behöver ta med mig :)
Nu ska jag umgås med älsklingen innan han ska till jobbet.

/l

image298

Kent

Tänkte boka biljetter till Kent i Eskilstuna, men de var slut :( Men då kom jag på att det fanns biljetter kvar i Västerås, så nu är de bokat :)

Den 29 februari 2008 - KENT

Längtar redan, fast först längtar jag tills på torsdag. VEMDALEN :D

/l

image341


2 december

Har varit hos mammis och pappis en stund idag. Vi fick besök av några släktingar, träffade min sysling :) Hon är så söööt! Jag lurade mammis att åka till djuraffären för att köpa mat till Ruben, då passade hon på att köpa två nya halsband till Brum :)
Nu är Robins  kompis här, ska sätta mig i soffan och titta på när de spelar på Wii.

/l

image340

1 december

Haha, idag fick jag öppna första luckan i min chokladkalender :D

Inatt sov jag hemma hos mammis och pappis, syster klippte min lugg eftersom den blivit så lång. Ville inte gå till frisören för att bara klippa luggen, men den blev riktigt bra nu iaf :) Tror att hon som klippte mig för ca en månad sen klippte luggen lite snett fast den "skulle" vara rak :/ Men syster var så duktig så hon fixade till det :) Hon borde ha blivit frisör :P
När jag ändå var hemma hos mammis och pappis så passade jag på att ta fram vinterkläder (underställ, termobyxor och skidstrumpor).. För på torsdag åker vi iväg :) En sak som stör mig är att jag fått ont i handleden igen :/ Måste väl gå till vårdcentralen om det inte blir bättre.. Kanske ska passa på i veckan? Vill inte gå nästa år, för då måste jag ju betala.. Men jag har fått ont flera gånger i samma handled, undrar om det är nåt fel där inne.. Vet att älsklingen också haft ont på samma ställe :/ Man borde kunna göra nåt åt det, eller så kanske det bara är nåt som kommer när man blir äldre.. :P Haha..

Nu ska jag mysa med älsklingen <3

/l

image338

RSS 2.0