sommar - höst - vinter - vår

Nyss när jag åt risgrynsgröt med kanel och mjölk började jag längta till julen. Julmust, julvört med julskinka och snö utanför fönstret. Kalla mig knäpp om du vill. Jag börjar faktiskt längta till julen, alla julklappar och julpyntet. Men först ser jag fram emot en mysig höst med tjocka stickade tröjor, tända ljus och vackra färger på träden utanför :)


Grown ups

Igår var det meningen att jag skulle få "flexa" hela dagen, alltså ta ut min flextid som jag samlat på mig under sommaren. Men som jag befarade så ringde mobilen tidigt på morgonen, det var bara att cykla iväg på en gång. Jag och min vanliga tur.. Jag hade fått vara "ledig" i två dagar om inte någon blivit sjuk.

Efter jobbet, som förövrigt flöt på bra, träffade jag N för att käka lite. Det blev en pizza på Grappa. Efter tjockismåltiden gick vi förbi biografen och bestämde bara sådär spontant att vi skulle titta på Grown ups. Vi satt och asgarvade åt allt i filmen, den var väldigt bra enligt mig :) Extra roligt var väl att vi bara var tio personer i biosalongen, varav vi och två äldre kvinnor lät mest ;) Eller ja, kvinnorna var värst! Haha.

Idag ska jag förbi mitt "nya" jobb en sväng. Ska lämna anställningsbeviset och så :) Annars har jag noll planer för dagen..



Bild: google.se

Det känns tomt..

Nu har skolorna börjat igen.. Det känns konstigt att jag, efter 15 år i skolbänken i rad, inte ska plugga något mer. Det känns tomt. Det känns jättekonstigt. Det känns både sorgligt och skönt. Nu är det bara arbetslivet som gäller, med heltidsjobb. Under skoltiden, trots läxor och tentor, var det mindre krav på en själv. Nu i arbetslivet ställs det höga krav och det går inte att skjuta fram arbetet bara för att jag inte orkar just nu. Det är bara att bita ihop och arbeta på. Jobbar man med människor, som jag, så går det inte att "lägga sig på latsidan" när man är trött. Det bästa jag visste under de tre åren på högskolan var att man började kvart över nio = sovmorgon, vilken lyx jämfört med nu! Visst, jag får sovmorgon när jag jobbar kväll, men då är jag inte hemma förrens på kvällen. Usch, det känns lite jobbigt att tänka tillbaka på hur bra man egentligen hade det under utbildningen. Fast såklart klagade jag över alla tentor och böcker som skulle läsas. Nu saknar jag ju det!

Ikväll ska jag jobba för första gången på en vecka. Förkylningen är nästan borta, är fortfarande lite snorig och så. Men måste man jobba så måste man. Jag känner på mig att kvällen kommer att bli jobbig, säkert en jädrans massa att göra på jobbet :/

Snooorigt

Usch, idag är jag snorig och har nyst ett x-antal gånger. Halsen är lite bättre och jag har ingen feber. Irriterande med en förkylning just nu!

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på, kanske titta på en film!? Igår tittade jag på Vi hade iallafall tur med vädret... Andra gången jag ser den filmen, vet inte om jag tycker att den är bra eller dålig, någonstans mittemellan är den väl. När R kommer hem mot kvällen ska det storhandlas, kylen är nästan tom :( I helgen hoppas jag på att äta kräftor, mums! Men jag vill helst bli av med snoret innan, så jag inte behöver snyta mig sjutioelva gånger mitt i maten.

Nu; frukost och tv-tittande.

Höstrusk

Vart tog sommaren vägen? Den försvann för fort. Det känns nästan som igår jag tog examen och det var jättevarmt ute. Men snart är augusti slut. Samtidigt som jag saknar sommarvärmen längtar jag till hösten, allt mys med stickade tröjor och tända ljus ♥

Jag hoppas vi hinner få klart i vardagsrummet innan hösten är här på riktigt - annars blir det ingen riktig mysfaktor. Just nu är halva rummet utan tapeter, det ser inte alls fint ut. Men orken och lusten har tagit semester. Det blir inte bättre när man inte mår helt 100. När alla tapeter sen är borta är det dags att spackla (som jag förövrigt aldrig har gjort tidigare). Tillsist ska vi välja färg och det roligaste av allt - måla! Men det känns som att det är 100 år kvar till den dagen då vi håller i penslarna.

Från sommar till höst och vardagsrum i samma blogginlägg, bra jobbat Linda! Nehej, nu ska jag lägga mig i soffan igen och tycka synd om mig själv. Jag vill vara frisk!

still sick..

Kan ju lägga till på listan att jag har ont i huvudet och är yr också.. Uäääk! Inget jobb mer den här veckan alltså, jag ska bara vara hemma och bli frisk. Min favorithobby när jag är sjuk: ligga i soffan med filt och kudde, ett glas cocacola och tråkiga serier på tv. Om jag orkar ska jag titta på film så jag får tiden att gå fortare!

Sick..

Usch, jag tycker inte om att vara sjuk. Jag har jätteont i halsen och är lite snorig. Känns som jag har lite feber också :( Usch, usch, usch..


Aktiva Linda..

Haha, jag är verkligen inte så aktiv här längre. Jag får ångest varje gång jag loggar in och ser hur länge sen det var jag skrev något sist. Men jag försöker skriva någon/några gånger i månaden i alla fall :)

Sen jag bloggade senast har jag hunnit fixa klart i badrummet, pappi satte upp badrumshyllan/spegeln. Jag har även startat renoveringen här hemma, vill måla om i bland annat vardagsrummet. Jag har i en veckas tid försökt ta bort gammal tapet, det är BARA 3 lager med tapet att ta bort. Jag har inte ens kommit halvvägs då det är pisstråkigt! När jag inte pillat med tapeterna har jag hunnit med att vara på Kolmården, det var inte igår. Kul hade vi trots duggregn :) Nu har jag varit ledig i tre dagar och idag står jobb på schemat. Jag önskar verkligen att jag hade någon/några veckor semester! Inte för att jag vill åka någonstans, utan för att bara kunna ta det lungt och vila. Men semester är bara att glömma, jobb ända tills i slutet av januari och säkert längre utan semester :( Men jag SKA ta semester i början av nästa år, annars orkar jag inte jobba!

Nehej, jobb var det nu.. Byeee!

RSS 2.0